Nová PS5 HD kamera nepůjde použít s VR setem | Novinky

Nová PS5 HD kamera nepůjde použít s VR setem

  • 10. 10. 2020
  • Jaroslav Pazdera

Dobrá zpráva je, budete moci použít váš stávající VR set. Ta špatná, nová kamera s ním nebude fungovat.

Jelikož se blíží vydání PlayStation 5, dozvídáme se postupně další a další detaily ohledně jejího fungování a periferií. Tou nejaktuálnější informací, o které jsme se okrajově zmínili v našem přehledu informací o kompatibilitě, je momentálně situace kolem připravované HD kamery. Pokud totiž vlastníte set pro virtuální realitu, budete ho moci použít i s PS5 a to včetně Move ovladačů. Budete ale muset použít vaši stávající kameru, protože ta nová nebude se setem kompatibilní. Současnou kameru ke konzoli připojíte pomocí redukce, u které zatím nevíme, zda bude součástí balení konzole (v uniklém přehledu základního balení ale nebyl), nebo se bude získávat nějak zvlášť, každopádně již dříve informace hovořily o tom, že bude zdarma.

Zdroj: oficiální web distributora

Důvodem, proč nová kamera nebude PS VR podporovat může být to, že je v přípravě nová generace virtuální reality, která, například po vzoru Oculus headsetu, nebude vyžadovat pro orientaci v prostoru kameru, ale jiné senzory. To je samozřejmě daleko pohodlnější řešení, protože kamera je náchylná na přesně umístění, je třeba ji dobře výškově pozicovat a podobně. Tomu by nasvědčoval i nedávný patent Sony na nové ovladače, které vypadají, že budou sami sledovat svou pozici právě bez potřeby kamery.

The HD Camera is not compatible with PS4 games – please connect a PlayStation Camera via a PlayStation®Camera adaptor. - oficiální FAQ PlayStationu.
Zdroj: oficiální web distributora

Konzole PlayStation 5 oficiálně vyjde 12. listopadu v Japonsku, USA a dalších lokalitách. U nás vyjde o týden později 19. listopadu společně s celou řadou her. Pokud ovšem na konzoli máte zálusk a ještě jste si ji nepředobjednali, zřejmě budete mít smůlu až zhruba někdy do jara. Všechny novinky o připravované konzoli se snažíme shrnout v našem speciálu.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.