Nový firmware pro PS5 přidává možnost připnout si oblíbené hry | Novinky

Nový firmware pro PS5 přidává možnost připnout si oblíbené hry

  • 23. 3. 2022, 15:31
  • Jaroslav Pazdera

Dále dochází k úpravě part, chatů a dalších věcí.

Společnost Sony vypustila oficiální release svého nového firmwaru pro PlayStation 5. Tento software s označením 22.01-05.00.00 se už dá stáhnout, má zhruba 1 GB dat a přináší hodně změn. Některé jsou navíc docela zajímavé. Přepracování dojde především game base, která by měla usnadnit sdílení hry a společné hraní. Přehlednější bude také přehled přátel a také třeba žádostí o přátelství.

Vylepšení se dočkaly také trochu dříve upozaděné trofeje. Nyní jsou přehlednější, mají hezčí karty, dají se sledovat a občas vám hra může navrhnout, kterou trofej máte možnost získat.

To nejzajímavější je ale možnost připnout si až pět her, které zůstanou v horní liště - přehledu her a nebudou mizet, i když budete hrát nějaké jiné. To je fajn pokud máte třeba jednu hru primární a nechcete ji hledat v knihovně. Tlačítko pro PlayStation Plus hry bylo napevno přilepeno do místa nejvíce vlevo. S knihovnou her se pojí i to, že hry je možné filtrovat podle žánrů a trochu snadněji tak vyhledávat.

Současně s konzolí je třeba aktualizovat také ovladače DualSense, k tomu vás ale vyzve sama konzole.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.