Jaké stávající periferie využijete pro vaši budoucí PS5? | Novinky

Jaké stávající periferie využijete pro vaši budoucí PS5?

  • 3. 8. 2020, 15:16
  • Jaroslav Pazdera

Sony zveřejnila řadu informací o tom, jaké periferie půjdou u připravované PS5 používat. Budete si tedy moci nechat své speciální ovladače, nebo vám budou dále k ničemu?

V rámci PlayStation blogu se objevil zajímavý souhrn toho, které existující periferie budou fungovat i pro novou generaci konzolí.

Pokud tedy vlastníte nějaký speciální ovladač typu licencovaný volant, arkádové ovladače nebo produkty pro letecké simulátory, budete je moci použít i pro PS5 hry a pro podporované PS4 hry.

Platinum a Gold bezdrátová sluchátka, stejně tak další sluchátka, která se zapojují skrze USB nebo audio jack budou u PS5 fungovat, můžete ale zapomenou na speciální aplikaci pro headsety.

Zdroj: oficiální web distributora

Bezdrátový ovladač DualShock 4 a oficiálně licencované alternativy budou fungovat u podporovaných PS4 her, ale pro PS5 hry je nevyužijete. Sony totiž chce u her upřednostnit možnost využít nové funkce a schopnosti ovladače DualSense a tak nebude možné staré ovladače používat.

Pokud vám jde o virtuální realitu, budete moci využít jak PS Move tak VR Aim Controller pro VR hry na konzoli PS5. Stejně tak budete moci zapojit i vaši PlayStation Cameru, která ale bude vyžadovat nějakou formu adaptéru, který budete moci jako majitelé PS VR získat zdarma. Další podrobnosti o tom kde, kdy a jak adaptér získat budou oznámeny později.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.