Sony oficiálně představila svůj nový VR set | Novinky

Sony oficiálně představila svůj nový VR set

  • 5. 1. 2022, 10:29
  • Jaroslav Pazdera

Včera jsme o tom psali jako o spekulaci a dneska už je to realita. Známe název i kompletní technické podrobnosti.

Sony začala nový rok ve velkém stylu a rovnou odhalila název a podrobnosti o svém novém VR headsetu. Ten se bude poněkud nepřekvapivě jmenovat PlayStation VR2 a nové ovladače budou PlayStation VR2 Sense controllers. Oproti předchozí generaci by se mělo jednat o velký skok v použité technologii a tím pádem i kvalitě hráčského zážitku. V první řadě už nebude nutné stát přímo proti kameře, jako to vyžadovala první generace, protože ovladače budou detekovány přímo brýlemi a hra tak pozná, kam se díváte, jak jste natočeni a umí s tím také pracovat. Žádná kamera navíc nebude potřeba a vše bude ke konzoli připojeno jedním jednoduchým kabelem.

Zdroj: oficiální web distributora

Displeje v headsetu budou dva s rozlišením 2000x2040 pro každé oko, což dohromady dává luxusní 4K panel s pozorovacím úhlem 110 stupňů a schopností sledovat pozici vašich očí. Krom dobrého zobrazování bude mít helma také vibrační motorky, které by měly poskytovat zpětnou reakci a pomoci zabránit pocitu nevolnosti, kterou někteří z hraní na VR měli. Hernímu zážitku by měla pomoci i možnost renderovat v plné kvalitě jen to, co hráč skutečně vidí a zbytek načítat třeba později.

Kdy vše půjde do výroby stále nevíme, ale podle spekulací, které jsme psali včera, by to mělo být brzy. Navíc se dá očekávat, že kvůli použitým komponentům nebude komplet moc levný, ale to ukáže teprve čas.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.