Nejlepší akční hra roku 2020 | Témata

Nejlepší akční hra roku 2020

  • 25. 12. 2020, 10:00
  • Redakce

Vyhlašujeme za redakci PSGamer.cz nejlepší hry roku 2020 v jednotlivých kategoriích.

The Last of Us Part II

Pokračování jedné z nejlepších PS3 her bylo dlouho očekávané a dočkali jsme se ho v polovině roku. Autoři do poslední chvíle tajili informace o příběhu, a tak byly události, které se ve hře odehrály, pro řadu hráčů hodně překvapivé a moc nekorespondovaly s tím, co od příběhu očekávali. Díky tomu, a především díky poměrně zásadním událostem hned z počátku hry, se kolem hry strhla docela slušná kontroverze, která se ale vůbec netýkala obsahu a náplně hry. Ta zůstala při starém, a naopak se dočkala rozšíření ve formě částečně otevřeného světa, který jste mohli prozkoumávat, řešit různé hádanky a environmentální puzzly. Stále tu ale byla hutná atmosféra, plížení a vyhýbání nepřátelům, ale také řada otevřených střetnutí.

To vše korunoval hodně silný příběh lásky, nebezpečí, ale i nezdolné touhy po pomstě. Právě ta část týkající se pomsty a do jisté míry také jedna z hratelných postav bylo to, co řadu hráčů vytáčelo a dost se o tom hovořilo. Ale není to právě důkaz kvalitního příběhu, když je třeba o něm uvažovat, přemýšlet a třeba s ním i nesouhlasit? My jsme určitě pro a vzhledem k tomu, že hratelnosti, prostředí a možnostem řešení problémů absolutně nebylo co vytýkat, nebylo ani složité vybrat Last of Us Part II jako naši akční hru roku.

The Last of Us Part II
Název hry

The Last of Us Part II

Datum vydání PS4

19. 6. 2020

Aktuální cena na PS Store

949 Kč

Vývojář

Naughty Dog

Žánry

Akce, Střílečka, Dobrodružná

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.