Největší herní zklamání roku 2020 | Témata

Největší herní zklamání roku 2020

  • 31. 12. 2020, 20:00
  • Redakce

Vyhlašujeme za redakci PSGamer.cz nejlepší hry roku 2020 v jednotlivých kategoriích.

Cyberpunk 2077

Cyberpunk 2077 jsme v našem přehledu měli už jednou, jako nejlepší RPG roku. Bohužel i přesto, že je to skutečně skvělá, propracovaná hra s velmi povedenými postavami a příběhem, nemůžeme pominout to, co se stalo během vydání hry.

Přes dřívější informace z vedení firmy, jak hra funguje „překvapivě dobře“ na starých konzolích se ukázalo, že neběží prakticky vůbec. Na základní verzi PS4 hra běží v příšerném rozlišení, s nedetailními texturami a neustálým padáním fps. Do toho všeho je třeba připočítat bugy, které se objevují napříč všemi platformami. Argumentace velmi náročnou hrou nemůže uspět, protože i klasická PS4 utáhne velmi dobře například GTA V, dodnes skvělou hru. Ale i majitelé moderní PS5 se museli utkat s horou chyb, neustálým padáním hry a také s ne úplně přesvědčivým vizuálem, především v porovnání s perfektní PC verzí. Poslední patche ale vzhled o něco vylepšily a další se dají čekat.

Launch tedy nebyl vůbec šťastný a jak ukazují prosakující informace posledních dní, může za to zřejmě vedení firmy, které potřebovalo kvůli akcionářům hru vydat a nebralo ohled na informace „odspodu“, že hra má ještě svoje mouchy. V ideálním případě asi mohli vydat PC verzi a na konzolovou si nechat ještě trochu času. Bolelo by to také, ale určitě méně než takto. Řada hráčů je naprosto nespokojená, hru vrací, Sony dokonce sáhla po takovém kroku jako je kompletní odstranění hry ze PS Store, akcie firmy slušně padají a reputace CD Projektu, jako tvůrce Zaklínače, notně poklesla přestože firma nedávno oznámila, že se prodalo přes 13 milionů kopií. Osobně věřím, že jak cena firmy, tak reputace půjde nahoru a možná ještě výše, ale k takové situaci nemuselo vůbec dojít.

Na pozadí je totiž Cyberpunk skutečně kvalitní titul a kvůli tomu mrzí celý problém ještě mnohem více. V příštím roce ale firma vše určitě napraví a Cyberpunk získá patřičné ocenění. Bohužel to, co se stalo je ale zklamáním roku.

Cyberpunk 2077
Název hry

Cyberpunk 2077

Datum vydání PS4

10. 12. 2020

Datum vydání PS5

15. 2. 2022

Aktuální cena na PS Store

1 189 Kč

Vývojář

CD PROJEKT RED

Žánry

Akce, RPG

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.