Sony odstranilo Cyberpunk 2077 z PS Store | Novinky

Sony odstranilo Cyberpunk 2077 z PS Store

  • 18. 12. 2020, 09:20
  • Martin Nejedlý

Digitálně si hru nekoupíte, peníze se začaly vracet bez omezení.

O problémech Cyberpunk 2077 na konzolích PlayStation jsme už psali, mimo jiné v našem článku s prvními dojmy. Sony se nyní odhodlalo k nevídanému kroku a týden po vydání hry, na kterou se čekalo mnoho let, ji stáhlo a odstranilo z digitálního obchodu PS Store.

Není žádným tajemstvím, že konzolová verze se po technické stránce moc nevydařila. A začaly se množit nespokojené reakce hráčů, kteří na hru tolik let natěšeně čekali. CD Projekt RED ve svém vyjádření prohlašoval, že mají domluvu se Sony ohledně povolení refundací těm, kdo by chtěli vrátit peníze za digitální kopie. Jenže to dle informací na internetu v praxi moc nefungovalo a nezbývalo než čekat na updaty.

Nyní došlo k přelomovému rozhodnutí a hra byla naprosto odstraněna z PS Store a nejde ji tak vůbec digitálně koupit. Zpět do prodeje se má dostat až po chystaném velkém updatu, který je však v plánu až na leden. Celá situace musí být pro CD Projekt RED opravdu nemilá, stojí je neuvěřitelně hodně peněz a po letech vývoje, kdy očekávali zhodnocení investice, jde o tvrdou ránu. Současně se stažením z prodeje totiž opravdu všichni získávají možnost nechat si vrátit za hru peníze.

Oficiální vyjádření: Společnost SIE vždy usiluje o co největší spokojenost svých zákazníků, a proto se rozhodla nabídnout vrácení peněz všem hráčům, kteří si v obchodě PlayStation Store zakoupili titul Cyberpunk2077. SIE zároveň titul Cyberpunk 2077 až do odvolání odstraní z nabídky obchodu PlayStation Store.

O refund peněz za Cyberpunk 2077 můžete požádat na této stránce. Nicméně i přes řadu chyb, problémů a padání hry ji máme v redakci dohranou a měli bychom připravit recenzi. Vzhledem k těmto okolnostem však s jejím vydáním patrně počkáme na okamžik, kdy se dostane zpět do prodeje a prozatím vás odkážeme na naše první dojmy. Pochopitelně pokud jste si hru digitálně koupili a nechcete žádat o vrácení peněz, tak ji můžete hrát a najdete ji stále ve své knihovně.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.