Nejlepší open-world hra roku 2020 | Témata

Nejlepší open-world hra roku 2020

  • 25. 12. 2020, 20:00
  • Redakce

Vyhlašujeme za redakci PSGamer.cz nejlepší hry roku 2020 v jednotlivých kategoriích.

Ghost of Tsushima

Jako samostatnou kategorii při naší volbě hry roku jsme stanovili také hry zasazené do velkých otevřených světů, byť se mnohdy značně prolínají s akčním potažmo RPG žánrem. Při rozhodování o vítězi kategorie jsme tak brali v úvahu právě to, jak na nás zapůsobily letošní hry především z hlediska otevřeného světa. A vítěz – Ghost of Tsushima – si zde vítězství rozhodně zaslouží.

Vývojářské studio Sucker Punch dokázalo vytvořit neuvěřitelně krásné a působivé prostředí feudálního Japonska na ostrově Cušima. Vyzdvihnout musíme v rámci open-world světa i to, že působí nesmírně živě a rozmanitě. Inovativně se tvůrci popsovali i s navigací po Cušimě, kdy nemáte žádnou mini mapu nebo podobné HUD elementy, ale využívají se vzdušné proudy. Ghost of Tsushima svojí komplexností i dalšími herními elementy dokázalo naplnit vysoká očekávání a jen pozitivně lze hodnotit i fakt, že se vývojáři o hru pořád starají a na podzim přišli se slíbeným updatem obsahujícím multiplayer. Protagonista Jin Sakai zůstal v našich srdcích a určitě na něj budeme v souvislosti s rokem 2020 vzpomínat. Překvapí nás příští rok i PS5 verzí s ještě hezčím grafickým zpracováním?

Ghost of Tsushima
Název hry

Ghost of Tsushima

Datum vydání

20. 8. 2021

Aktuální cena na PS Store

950 Kč

Vývojář

Sucker Punch Productions

Žánry

Akce, Dobrodružná, RPG

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.