Malý disk PS5 nebude možné zatím rozšířit dalším diskem | Novinky

Malý disk PS5 nebude možné zatím rozšířit dalším diskem

  • Vydáno 5. 11. 2020, 21:20, Aktualizováno 6. 11. 2020, 15:25
  • Jaroslav Pazdera

Situace s relativně malým diskem nové konzole se pořádně zamotává.

Aktualizováno: Podle serveru Gamespot skutečně na externí disk nebude možné ani odkládat PS5 hry. Pro ty bude určen jen a pouze interní disk.

Jak už víme, jedním z hlavních problémů PS5, který můžeme momentálně vidět, je relativně malý disk. Jak se potvrdilo, pro uživatelská data a hry zbývá zhruba 670 GB místa, což při velikosti některých her, jako je například Call of Duty, bude docela problém pro hráče, co potřebují nebo chtějí mít více rozehraných her. Celý balíček Call of Duty totiž například zabere obřích 133 GB dat, což je pětina disku. Jediným řešením tak bude zakoupit si rozšiřující SSD disk, na který má konzole krásně přístupné místo pod jedním z bočních krytů. Problém je, že disků, které splňují přísné podmínky, je pouze trojice a cena za 1 TB se pohybuje kolem 6 000 Kč.

Velikosti některých PS5 her


Sony chce mít samozřejmě přehled povolených disků pod palcem a tak bude vydávat seznamy těch, které jsou kompatibilní, nebo řekněme certifikované. A tady se dostáváme k aktuální novince, kterou serveru The Verge potvrdila sama Sony. Po začátku prodejů, dokud Sony oficiálně nezveřejní seznam kompatibilních (a povolených) externích SSD disků, bude externí slot pro další disk softwarově uzamčen a nefunkční. Pokud si tedy plánujete s novou konzolí rovnou koupit i disk, nedělejte to, bude vám ležet ve skříni a to je trochu drahá sranda.

K PS5 si samozřejmě zatím můžete zapojit aspoň externí disk, jako jste měli k PS4, ale na něj nebude možné ukládat PS5 tituly a i hry pro PS4 pak budou omezeny pomalým diskem a nevyužijí naplno sílu nového hardwaru.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.