Cyberpunk 2077 prodal přes 13 milionů kopií | Novinky

Cyberpunk 2077 prodal přes 13 milionů kopií

  • 23. 12. 2020, 12:28
  • Jaroslav Pazdera

Navzdory veškeré kontroverzi je to obrovsky úspěšný titul.

O Cyberpunku 2077 se od jeho vydání 10. prosince mluví opravdu hodně, ale z velké části trochu hůře, než autoři čekali. Zpackaný launch, za který zřejmě může vedení firmy, které nedbalo na informace o nedodělaných konzolových verzích si teď sype popel na hlavu, akcie CD Projektu postupně opět stoupají a my bychom se měli brzy dočkat dalších velkých opravných patchů. Situace kolem hry nás mrzí o to více, že je to opravdu hodně dobrý titul, který ale sráží nedodělky. Díky tomu jsme i sáhli k výjimečné recenzi bez finálního hodnocení.

Zdroj: CD PROJEKT RED

I přes tyto všechny problémy je ale Cyberpunk obrovsky úspěšná hra, protože CD Projekt RED oznámil, že během deseti dní od vydání (tedy 10.12. - 20.12.) se prodalo přes 13 milionů kopií, jak digitálních, tak fyzických. Předchozí informace mluvily o 8 milionech kopií jen na předobjednávky. Do tohoto počtu by navíc měly být započteny i refundace a vrácené hry, takže stále se jedná o velký úspěch. Vypuštění této informace můžeme brát jako snahu o "damage control" ve vztahu s investory, kteří mají trochu problém s vývojem kolem vydané hry a někteří vyhrožují žalobami proti společnosti. Investorům se pochopitelně nelíbí, že například Sony sáhla k bezprecedentnímu kroku a titul zcela odstranila z PS Store.

Cyberpunk určitě čeká hodně světlá budoucnost, jen nyní musí CD Projekt napravit, co spackal a k tomu by měly sloužit dva velké patche v lednu a únoru a následně nový obsah během roku 2021. Na ten si ale budeme muset asi trochu počkat, protože všechny síly momentálně pracují na odstranění chyb.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.