Nedostatek PS5 může trvat až do roku 2023 | Novinky

Nedostatek PS5 může trvat až do roku 2023

  • 7. 9. 2021, 20:10
  • Jaroslav Pazdera

Stále je nedostatek součástek a na zlepšení to moc nevyypadá.

Podle informací serveru Bloomberg může trvat nedostatek konzolí nejen do příštího roku, ale klidně i do toho dalšího. Důvodem je samozřejmě nedostatek kritických součástek, především polovodičů a následně i čipů a dalších prvků. Bez těch samozřejmě není možné konzole dokončit a zahrnout tak obchody zbožím tak, aby bylo možné si normálně dojít do krámu a konzoli si odnést. Stále tak trvá situace, kdy někteří zákazníci, kteří si konzoli objednali ještě vloni, ji stále nemají.

Zdroj: oficiální web distributora

Jak prohlásil Takeshi Kamebuchi, jeden z ředitelů Toshiby, která čipy vyrábí, může nedostatek trvat až do září příštího roku, v některých případech ještě o rok později. Firma sice plánuje investovat půl miliardy dolarů do vylepšení a dalších továren, ale to je také běh na dlouhou trať, který se nepodaří rychle. Nedostatek navíc netrápí jen výrobce konzolí, ale také automobilový a další průmysly. Všemu ani nepomáhají překupníci, která stále skupují volné konzole a prodávají je s obří přirážkou na trhy, kde konzole nejsou vůbec, nebo jsou velmi nedostatkové. Ostatně pokud se podíváte třeba na bazoš, je tam velké množství zcela nových konzolí v cenách zhruba od 15 000 Kč výše. Nezbývá tedy nic jiného, než vydržet a pokud už konzoli máte, buťe rádi, patříte k těm šťastnějším.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.