Jaké nové herní značky míří na PlayStation 5? | Témata

Jaké nové herní značky míří na PlayStation 5?

  • 9. 7. 2020, 10:00
  • Redakce

Na PlayStation 5 zamíří mnoho slavných herních jmen, ale chystá se i plno nových značek a možná nadějných nových sérií – právě ty představíme v tomto článku.

Project: Athia

Jedním slovem moderní Final Fantasy, přesně tak se přezdívá tomuto tajemnému a zároveň temnému projektu od Square Enix, který míří na PlayStation 5. Dokonce na něm totiž pracuje tým Luminous Production, který vznikl u příležitosti Final Fantasy 15. Project: Athia slibuje akční zážitek společně se silným příběhem v rozsáhlém fantasy světě a míří již pouze na PS5. Hra poběží na Unreal Engine 5 a mělo by jít o přehlídku nejnovějších technologií a moderního umění zároveň. První ochutnávka gameplay záběrů ukázala krásné prostředí hor v mracích, ale i mysteriózní souboje.

Očekávané vydání: 2021

PROJECT ATHIA – Teaser Trailer | PS5 & PC
Forspoken
Název hry

Forspoken

Datum vydání PS5

24. 1. 2023

Aktuální cena na PS Store

760 Kč

Vývojář

Luminous Productions

Žánry

Akce, RPG

Kena: Bridge of Spirits

Krásně vypadají hra, a přitom od nezávislého a nepříliš známého studia Ember Lab. Umělecký styl grafiky na první pohled připomíná výtvory Pixaru, z hlediska hratelnosti slibuje mix soubojů na blízko společně s magií. Těšíme se především na okouzlující a bohatý svět, který bude jako stvořený k prozkoumávání i akčním pasážím. Úchvatně vypadají i opuštěné vesničky a prostředí celkově slibuje bohaté možnosti interakce. Na dobrodružství se nevydáte sami, protože po boku vám budou malé příšerky nazývané Rot. Nové členy půjde najít napříč herním světem a díky nim se zlepší vaše schopnosti i dovednosti.

Očekávané vydání: 2021

Kena: Bridge of Spirits Announcement Trailer
Kena: Bridge of Spirits
Název hry

Kena: Bridge of Spirits

Datum vydání

21. 9. 2021

Aktuální cena na PS Store

380 Kč

Vývojář

Ember Lab

Žánry

Dobrodružná, Akce, RPG

Jett: The Far Shore

Do zvdálených meziplanetárních světů se vydáme v tomto filmově-akčním titulu. V kůži průzkumnice Mei dostáváme na úkol jako první vyrazit a začít objevovat novou tajemnou planetu plnou vody. Podobně jako ve dvou předchozích hrách by i zde mělo jít jak o objevování, tak akční pasáže, pro změnu z pohledu první osoby. Do velké míry hra připomíná Journey, i když vše zpracovává po svém. Komplexní zážitek má doplňovat i 3D hudba. Přestože tvůrci stále uvádí jako termín vydání letošní podzim, očekáváme spíše odsunutí na začátek příštího roku.

Očekávané vydání: konec roku 2020 / začátek 2021

JETT: The Far Shore - REVEAL
Jett: The Far Shore
Název hry

Jett: The Far Shore

Očekáváme

2020

Vývojář

Superbrothers

Žánry

Akce, Dobrodružná

Stray

Tento titul slibuje hodně originální a nevšední přístup – v kůži koček se dostaneme na futuristického cyber-punkového světa plného neonů. Tomuto světu vládnou různí roboti a právě opuštěné kočky budou jedinými stvořeními, která přežila. Z hlediska hratelnosti půjde částečně určitě o stealth akci, ovšem Stray slibuje i ryze akční pasáže a užít bychom si měli díky hbitosti i velkým skokům trošku odlišný zážitek než v jiných hrách. "Kočky jsou vždy tak hravé, roztomilé a láskyplně otravné, že je to pro nás nekonečný proud herních nápadů," řekl na téma hlavních hrdinů Stray kreativní ředitel vývojářského studia.

Očekávané vydání: nepotvrzeno, nejdříve druhá polovina 2021

Stray - Teaser Trailer | PS5
Stray
Název hry

Stray

Datum vydání

19. 7. 2022

Vývojář

BlueTwelve Studio

Pragmata

Pro nás zatím nejlákavější titul, hlavně díky tajemnu prvního traileru i ohromujícímu grafickému zpracování. Zároveň jsme se ale příliš konkrétních informací zatím nedozvěděli. Futuristický astronaut se v debutovém videu objevuje na Times Square, podobně jako v minulé hře i zde se dostává na scénu kočka a svět se zdá být ohromen a vylidněn. V druhé části opouštíme po nehodě satelitu planetu Zemi a dostáváme se na Měsíc. Projekt Pragmata určitě budeme nadále bedlivě sledovat a na jeho vydání pro PS5 si ještě počkáme.

Očekávané vydání: nejdříve 2022

Pragmata - Announcement Trailer | PS5
Pragmata
Název hry

Pragmata

Očekáváme

2023

Vývojář

Capcom

Žánry

Akce

Bugsnax

Pohodových oddechovek není nikdy dost a nová značka Bugsnax nás zavede do rozmanitého dobrodružství na ostrov Snaktooth. Ten je domovem příšerek Bugsnax, které vypadají v podání této hry opravdu roztomile. Dostáváme se sem v kůži průzkumníka Elizaberta Megafiga, jež objeví celý základní tábor v troskách a musí se tak vydat najít všechny obyvatele roztroušené napříč ostrovem. Navíc hladové. V rámci objasňování toho, co se zde stalo, nás čeká řešení různých puzzle i pojídání všech možných potvůrek. Bugsnax slibuje odlehčenou a vtipnou hratelnost v hezkém kresleném stylu.

Očekávané vydání: podzim 2020

Bugsnax - Announcement Trailer | PS5, PS4, PC
Bugsnax
Název hry

Bugsnax

Datum vydání

12. 11. 2020

Aktuální cena na PS Store

182 Kč

Vývojář

Young Horses

Žánry

Dobrodružná, Nezávislá

Destruction Allstars

Zástupce multiplayerové nabídky na PlayStation 5 a to z žánru závodně akčního. Na hře pracuje studio Lucid Games a půjde o futuristicky pojaté destruction derby, na němž mají svůj podpis původní členové vývojářských týmů WipEout či Blur. Zavítáme zde do arén, v nichž se za volantem automobilů utkáme v drsných soubojích. Destruction Allstars do velké míry připomíná starší klasické herní tituly, ale nabídne je s řadou moderních prvků a v hezkém grafickém zpracování. Pro vyzkoušení možností a výkonu PlayStation 5 určitě optimální stav.

Očekávané vydání: 2021

Destruction AllStars - Announcement Trailer | PS5
Destruction AllStars
Název hry

Destruction AllStars

Datum vydání PS5

2. 2. 2021

Aktuální cena na PS Store

469 Kč

Vývojář

Lucid Games

Žánry

Arkáda, Závodní

Little Devil Inside

Zástupce klasické indie scény vypadá opravdu perfektně a tvůrci Minions v této hře slibují opět trošku odlišný styl humoru. Příběh má sledovat každodenní život několika postav s netradičními profesemi, přičemž hlavní náplní se má stát jejich trávení volného času. Jinak řečeno, co se stane, když se v jejich nitru projeví malý ďábel. Žánrově netradiční RPG v zábavném a také zvráceném světě. Tvůrci nás lákají na prostředí se zajímavou atmosférou a plné kontrastů, v němž se musíme rozhodovat a využívat instinktů pro vlastní přežití.

Očekávané vydání: 2021

Little Devil Inside - Showcase Trailer | PS5
Little Devil Inside
Název hry

Little Devil Inside

Očekáváme

4q/2022

Vývojář

neostream

Žánry

Akce, RPG

The Pathless

Prozatím docela nenápadná hra od uměleckého šéfa Journey zamíří kromě PS4 také na PlayStation 5, kde slibuje navíc odlišnou hratelnost a využití všech prvků ovladače DualSense i výkonu PS5 – minimálně co se týká úplné absence nahrávacích obrazovek. Tvůrci na oficiálním PS Blogu slibují, že pocítíte pulzující svět The Pathless na vlastní kůži. Perfektní to má být hlavně ve spojení s lukem, hlavní zbraní v této tajemné dobrodružné hře plné temnoty i magie. A originální pojetí představuje právě ovládání hlavního hrdiny s lukem a také orlem, který je mu stále na blízku. Moc hezky vypadá i prostředí tohoto otevřeného světa a rozmanité lokace. Očekávané vydání: podzim 2020

THE PATHLESS | Reveal Trailer
The Pathless
Název hry

The Pathless

Datum vydání

12. 11. 2020

Aktuální cena na PS Store

829 Kč

Vývojář

Annapurna Interactive, Giant Squid

Žánry

Dobrodružná

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.