Čím se liší nová verze PlayStation 5 od té původní? | Novinky

Čím se liší nová verze PlayStation 5 od té původní?

  • 1. 9. 2021, 18:40
  • Jaroslav Pazdera

Rozdíly jsou naštěstí jen v detailech, ale není jasné, jestli směrem k lepšímu.

Možná jste zaznamenali, že v některých zemích (mluvilo se hlavně o Austrálii) se objevila nová revize konzole PlayStation 5. Zatímco ta původní má označení CFI-1XXX, tak ta novější má o jedno číslo jiné, tedy CFI-11XX. Jak naznačuje drobná změna v číslování, rozdíl skutečně nebude velký. Na konzoli se měl možnost podívat YouTuber Austin Evans, který celý stroj do šroubku rozebral. Pokud pomineme změnu šroubku, který drží stojánek a který se nově dá zašroubovat rukou, což skutečně na funkci nemá vliv, tak se ukázalo, že lehké změny jsou i uvnitř. Podle měření je nová konzole o maličko tišší než stávající, ale na druhou stranu měření teploty ukazuje, že vydává trochu více tepla, což bude zřejmě daň za zpomalení větráků a také trochu jiný systém chlazení.

Kolem 10 minuty videa je totiž vidět hodně velký rozdíl mezi chladičem původní verze a nové revize. Je vidět, že došlo ke zmenšení množství žebrovaných ploch a také systému uchycení chladiče. Jiná je také pozice čipu, který se na této desce nachází. To samozřejmě může být způsobeno lepším návrhem chladiče, nebo snahou ušetřit na materiálu (ostatně víme, jaké problémy mají nyní například výrobci vozidel s nedostatkem čipů a dalších materiálů).

Jinak se ve videu objeví také porovnání některého umístění drátků, komponent nebo mírné úpravy vnitřních ploch, ale v globále se stále jedná o stejné zařízení. Na nějaké delší zkušenosti si zatím musíme počkat a ani nevíme, jak rozšířený je nový model po světě, každopádně důvod k znepokojení snad není, protože není zatím nijak potvrzeno, že by nový model byl extra jiný, než původní. Takže svoje rezervace určitě nerušte.

The New PS5 is Worse ????
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.