Sony by mohla brzy nabídnout časově omezené demoverze | Novinky

Sony by mohla brzy nabídnout časově omezené demoverze

  • 7. 10. 2021, 16:20
  • Jaroslav Pazdera

Prozatím se to týká jen Sackboye a nové verze Death Stranding, ale bohužel ne u nás.

Sony pracuje na tom, aby přilákala ke koupi co nejvíce hráčů a jednou z variant, kterou by toho mohla dosáhnout jsou časově omezené demoverze. Ty zatím testuje pouze ve Velké británii a pouze na dvou titulech - Sackboy: A Big Adventure a Death Stranding Director's Cut. U těchto her je krom možnosti zakoupit také varianta "vyzkoušet". U Sackboye je to celých pět hodin a u Death Stranding dokonce o hodinu déle. Potom se hra deaktivuje, nicméně pokud si ji koupíte, můžete pokračovat dál. Testovací verze je možné využít zhruba do konce měsíce, takže se nejedná o trvalou funkčnost.

Nápad je to velmi dobrý, protože máte možnost si vyzkoušet kompletní hru a pak se rozhodnout, zda si ji koupit. Dřívě tohle pěkně suplovaly demoverze, ale ty už dávno prakticky vymizely a jejich využití vydavateli je minimální. Ovšem je tu jeden háček. Sony zatím počítá čas pro vyzkoušení od chvíle, kdy kliknete na stahování titulu. Logické by bylo, kdyby se čas počítal od prvního hraní, ale tak to není. A vzhledem k tomu, že ne každý má rychlý internet, může se třeba stát, že mu na hraní samotné zbyde pár desítek minut. Nápad je to tedy dobrý, ale realizace pokulhává. Nicméně právě proto určitě Sony dělá tenhle test, aby zjistila, jak vše nastavit, nebo jestli bude zájem. Věřím, že v budoucnu se na nějakou formu takového "zkoušení" můžeme těšit všichni.

Sackboy: A Big Adventure
Název hry

Sackboy: A Big Adventure

Datum vydání

12. 11. 2020

Aktuální cena na PS Store

1 649 Kč

Vývojář

Sumo Digital

Žánry

Skákačka, Oddechovka

Death Stranding Director's Cut
Název hry

Death Stranding Director's Cut

Datum vydání PS5

24. 9. 2021

Aktuální cena na PS Store

476 Kč

Vývojář

Kojima Productions

Žánry

Akce, Dobrodružná

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.