Šéf Xboxu si přeje, aby série Call of Duty byla nadále i na PlayStationu | Novinky

Šéf Xboxu si přeje, aby série Call of Duty byla nadále i na PlayStationu

  • 21. 1. 2022, 09:12
  • Jaroslav Pazdera

Sice potvrzuje svoje přání, ale jeho slova se dají číst všelijak. Vše ukáže až čas.

Jedna ze zásadních otázek, které vyvstaly po nedávném odkupu společnosti Activision Blizzard Microsoftem je, jestli se některých herních sérií vůbec ještě na PlayStationu dočkáme. Loňská akvizice Bethesdy (respektive ZeniMaxu) také Microsoftem způsobila, že některé hry, jako třeba obvykle zmiňovaný Starfield, na PlayStation už vůbec nedorazí a tak je jasné, že obavy nejsou zcela beze smyslu. Nyní se k celé situaci vyjádřil šéf herní divize Microsoftu Phil Spencer, který na Twitteru napsal, že se Sony měl několik dobrých hovorů a potvrdil, že všechny platné smlouvy dále platí a že jejich přáním je, aby se série Call of Duy na PlayStationu dále vyskytovala. Dle jeho slov je Sony důležitou součástí herního průmyslu a váží si jejich přátelství.

Slova jsou to samozřejmě pěkná, ale jaká bude skutečnost ukáže až čas především poté, co bude celý obchod dokončen. Ten by měl být uzavřen ve fiskálním roce 2023, který začíná někdy na podzim. Druhá věc je, že explicitně zmiňuje čistě jen Call of Duty, ale ne další herní série (Crash Bandicoot, Spyro a další) a také to, že jeho slova klidně splní jen to, když na PlayStationu zůstane Call of Duty Warzone, jako free to play titul a plnohodnotné další díly budou PC/Xbox exkluzivní. Samozřejmě nemůžeme spekulovat, co se honí šéfovi Xboxu v hlavě, ale business je business a obří suma, kterou Microsoft za Activision vydal, se musí nějak vrátit. No, uvidíme.

Měli jsme dobré hovory se šéfy Sony tento týden. Potvrdil jsem naše odhodlání dodržet všechny existující smlouvy před akvizicí Activision Blizzard a naše přání zachovat Call of Duty na PlayStationu. Sony je důležitá část našeho průmyslu a my si vážíme našeho přátelství.
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.