Resident Evil Village bude hodně zaměřen na průzkum otevřeného světa | Novinky

Resident Evil Village bude hodně zaměřen na průzkum otevřeného světa

  • 25. 9. 2020, 22:20
  • Jaroslav Pazdera

Prezentace vývojářů nám přidala pár střípků do skládanky toho, co náš bude čekat v osmém díle.

V rámci Tokyo Game Show 2020 se vývojáři Resident Evil Village rozpovídali o tom, o čem hra bude, jaké budou změny oproti sedmičce a podívali jsme se i na trochu gameplaye. Příběh se bude odehrávat ve vesnici, což ale nemusí znamenat malou romantickou vesničku, ale obří rozsáhlý areál se spoustou různých zákoutí, prostředí a mnoha dalšího. Autoři chtějí hráčům nabídnout velkou volnost v průzkumu otevřeného prostředí a tak budou oproti sedmičce méně limitováni. Samotná vesnička zatím není pojmenovaná, ale je připravována s maximálním citem pro detail a měla by být hororovým místem.

O příběhu toho samozřejmě moc nevíme, ale podle ředitele Capcomu by se mělo jednat o "příběh muže jménem Ethan ... a kompletně toho, čím je". To, že se vrací hlavní hrdina předchozí hry Ethan, jsme již věděli, stejně jako to, že se potkáme i s jeho milou Miou, i když možná trochu jinak, než čekáme. Hra bude zasazena několik let po událostech sedmičky, což byla první hra v sérii, kde jsme se pohybovali z pohledu první osoby.

Kompletní záznam panelu můžete sledovat níže a pokud se budete dívat, uvidíte i patřičně hororové záběry ze samotného hraní.

Resident Evil Village – Developer Insights – Welcome to the Village

V rámci dotazů se autoři zmínili i o tom, že hra je sice připravována pro PS5, ale uvažují také o tom, za jakých podmínek by se dal udělat port na PS4. To je docela zajímavé, protože zpravidla to funguje přesně obráceně.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.