PS Store bude u PS5 vestavěn přímo do menu konzole | Novinky

PS Store bude u PS5 vestavěn přímo do menu konzole

  • 15. 10. 2020, 20:25
  • Jaroslav Pazdera

Pro Sony se jedná vlastně o návrat do minulosti, kdy to tak již bylo.

Dříve během dneška jsme vás informovali o představení rozhraní nové konzole, ale jedna ze změn stojí za samostatný pohled. Tato změna vlastně není úplná novinka, protože kdysi v dobách PS3 byla funkčnost úplně stejná. Totiž jde o jednu z hlavních částí konzole, PlayStation Store. Ten je aktuálně na PS4 samostantá aplikace a když do něj chcete vstoupit, musíte ji rozkliknout, počkat až se načte a jakmile z ní vyskočíte, zase se zavře. U PS5 to ale bude jinak a obchod bude přímo součástí operačního systému, což umožní lepší provazbu i se hrami co máte a hlavně daleko větší rychlost procházení, nemluvě o možné personalizaci přímo pro vás.

Samotný obchod jsme jinak neviděli, spíše jen jeho hlavní stránku, protože komentátor se vymluvil na nedostatek času a přešel plynule dále. Zřejmě nechtěl ukázat, jaké tituly se tam již objevují a případně něco prozradit. Každopádně náš dojem z rozhraní je veskrze pozitivní a už se těšíme, až si ho vyzkoušíme sami. Už jen mesíc a čtyři dny :)

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.