PS Store bude nadále nabízet i PS3 a Vita hry | Novinky

PS Store bude nadále nabízet i PS3 a Vita hry

  • 19. 4. 2021, 21:45
  • Jaroslav Pazdera

Sony obrátila a ještě nějakou dobu možnosti zachovají.

Nedávno jsme informovali o tom, že Sony se rozhodla v létě ukončit prodej PS3 a Vita her přes PS Store. Chvíli ani nebylo jasné, zda si můžou hráči stahovat své digitálně zakoupené tituly, ale nakonec bude všechno jinak. Sám prezident herní divize Sony Jim Ryan oznámil, že na základě reakcí hráčů a dalších subjektů se rozhodli prodej neukončovat. Uznali dokonce, že se jednalo o špatné rozhodnutí a ještě nenastala ta správná doba. Jedinou platformou, která tedy podle plánu skončí, jsou hry pro PSP. Jejich prodej bude ukončen 2. července letošního roku.

Zmíněná PS3 i Vita nadále zůstanou standardně v obchodě a hry si budete moci nejen stahovat, ale i kupovat stejně jako doposud. Sony údajně nalezla řešení, jak hry zakomponovat také do nového obchodu. Je to určitě dobrá zpráva, protože i mezi hrami pro tyto staré platformy se najdou opravdové perly.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.