PS Plus: V prosinci nás čeká akce v Godfall, LEGO hra i hardcore RPG | Novinky

PS Plus: V prosinci nás čeká akce v Godfall, LEGO hra i hardcore RPG

  • Vydáno 1. 12. 2021, 19:05, Aktualizováno 7. 12. 2021, 10:13
  • Jan Válek

Sony představilo prosincovou nabídku tří her, kterým dominuje loňský titul Godfall.

Prosinec coby vánoční měsíc je nakonec z mého pohledu štědrý i z hlediska nabídky pro předplatitele služby PlayStation Plus. Potvrdily se opět dopředu uniklé spekulace. Všechny tři hry spojuje akční nádech a fantasy světy. Trojice prosincových her v rámci PS Plus bude dostupná od úterý 7. prosince do 3. ledna, tudíž se dostane i na ty hráče, kteří najdou konzole PlayStation pod vánočním stromečkem a objednají si toto předplatné.

Jasně nejlákavější hrou je Godfall, ve speciální Challenger Edition, což je ten hlavní háček. Hra původně vyšla coby PlayStation 5 exkluzivní titul, ve kterém jde o drsné souboje nablízko ve spojení s lootováním a RPG prvky. Speciální edice nabízí tři různé módy: Lightbringer, Dreamstones a Ascended Tower of Trials a užijete si pouze ty coby end-game obsah, bez hlavní příběhové části. Naopak plusem má být možnost hrát Godfall Challenger Edition obsah v kooperaci až s dalšími dvěma hráči. Hra bude k dispozici ve verzích pro PS5, ale i PS4 a jestli se vám zalíbí, má být možnost připlatit si za deluxe edici Godfall, jen cenu zatím neznáme. Zajímavý a trošku hořký přístup k PS Plus nabídce, kdy vlastně nezískáme plnou verzi hry.

Godfall
Název hry

Godfall

Datum vydání PS4

10. 10. 2021

Datum vydání PS5

12. 11. 2020

Aktuální cena na PS Store

1 599 Kč

Vývojář

Counterplay Games

Žánry

Akce, RPG

Druhý nabízený titul PS Plus na prosinec 2021 je z kategorie LEGO, což můžeme označovat jako samostatný žánr. Hráči si zde užijí svět DC, aby se staly padouchem, na který celý vesmír nezapomene. Toto epické dobrodružství si budete moci užít v PS4 verzi, pochopitelně hratelné v rámci zpětné kompatibility i na PS5.

Lego DC Super-Villains
Název hry

Lego DC Super-Villains

Datum vydání PS4

19. 10. 2018

Aktuální cena na PS Store

1 499 Kč

Vývojář

Traveller's Tales, Warner Bros. Interactive

Žánry

Akce, Dobrodružná, Rodinná

Poslední hra nese název Mortal Shell a musím se přiznat, že po vydání zapadla více, než jsem čekal. Rozhodně tento typ akčních RPG není pro každého, protože otestuje vaše dovednosti, ale i rozum a především trpělivost v rozbitém světě. Pro PS4 vyšla loni v létě a i když jsme měli určité výhrady, zdarma v rámci PS Plus jde o hodně lukrativní titul.

Mortal Shell
Název hry

Mortal Shell

Datum vydání PS4

18. 8. 2020

Datum vydání PS5

4. 3. 2021

Aktuální cena na PS Store

699 Kč

Vývojář

PlayStack, Cold Symmetry

Žánry

Akce, RPG

Bonusové hry po virtuální realitu PSVR navazují na oslavy výročí této platformy a Sony zde prodloužilo možnost jejich přidání do knihovny až do 3. ledna. První z nich je vesmírné sci-fi hororové The Persistence. Druhý titul asi nemusíme příliš představovat, protože se řadí mezi vůbec nejoblíbenější v rámci této platformy - The Walking Dead: Saints & Sinners – Standard Edition a dle Metacritic. Poslední PSVR hrou se stává Until You Fall, což se ve zkratce bojová hra s mečem ve fantasy prostředí. Všechny tři hry jsou vysoce hodnocené a nesmí určitě chybět ve vaší digitální knihovně.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.