První detaily o PS5 verzi FIFA 21 | Novinky

První detaily o PS5 verzi FIFA 21

  • 24. 11. 2020, 16:28
  • Jan Válek

V prosince vyjde update pro všechny majitele next-gen konzole, co nabídne?

Letošní ročník FIFA 21 jsme pro váš již zrecenzovali na PS4, kdy jsme nadhodili očekávání směrem ke skutečně next-gen dílu FIFA 22. Ovšem EA Sports nechce zanevřít ani na letošní ročník a i ten se v prosinci dočká plnohodnotné verze pro PlayStation 5. Navíc bude zdarma pro všechny majitele PS4 verze, která je mimochodem právě nyní v rámci Black Friday akce na PS Store výrazně zlevněna.

FIFA 21 - Next Level Speed on PlayStation 5 | PS5, PS4

O stupeň lepší prožitek má na PS5 ve FIFA 21 zajistit především ovladač DualSense a využití jeho nových možností. Veškeré dění na hřišti máme na vlastní kůži lépe prožívat díky haptické zpětné vazbě. Adaptativní spouště zase umožní zvýšit odpor jejich stisknutí například při vyčerpání hráče. Takže kondice a únava se vlastně projeví do toho, jak (ne)snadné pak bude třeba rychle sprintovat.

Zdroj: Electronic Arts

FIFA 21 bude využívat i další vychytávky spojené s uživatelským rozhraním PlayStation 5. Například karty aktivit umožní naskočit do oblíbeného režimu ještě před spuštěním hry přímo z domovské obrazovky. Naprosto blesková bude obecně doba načítání před zápasy. Takže bohužel – už nebude čas na žádný trénink během loadingu jak nám tvůrci doposud servírovali pro zkrácení volné chvíle.

Zdroj: Electronic Arts

Velký skok kupředu by se měl týkat i vizuálního zpracování. Detailnější hráči i stadiony či realistický systém osvětlení pro maximálně věrohodné fotbalové prostředí. Hodně živě by mělo působit všechno na stadionu – například fanoušci povzbuzující váš tým. Tedy co, to už dlouhé měsíce na fotbalových zápasech prakticky úplně chybí.

FIFA 21 ve verzi pro PlayStation 5 vychází již 4. prosince, upgrade bude zdarma a stejně tak hra nabídne možnost přenesení pozice v Ultimate Team a Volta.

Zdroj: Electronic Arts
Zdroj: Electronic Arts
Zdroj: Electronic Arts
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.