Nově sledujeme i PS5 trofeje | Redakce

Nově sledujeme i PS5 trofeje

  • 7. 12. 2020, 10:00
  • Redakce

Nové úpravy znamenají přístup k nejaktuálnějším a nejširším datům trofejí.

Po dlouhé době tu máme novinku, která se týká webu a některých nových funkcí. Týká se ale jen těch uživatelů, kteří se rozhodli si u nás vytvořit účet a propojit ho se svým PSN profilem. Díky tomu poté můžeme načítat hry, dosažené trofeje a spoustu dalších věcí. Máme k tomu připraven i přehledný návod.

Od chvíle, co byla vydána nová konzole PlayStation 5 došlo také ke změně týkajících se trofejí a profilů uživatelů. Najednou tu máme hry, které jsou vydány pro dvě platformy (PS4 a PS5) a mají také dvoje trofeje, které jsou získávány zvlášť. Navíc trofeje ryze PS5 her jsou získávány a ukládány zcela jinak. To jsme samozřejmě museli zohlednit také v našich systémech a nyní vám můžeme představit funkční úpravy.

Krásně to můžeme předvést na profilu Spider-Man: Miles Morales, který je jednou z "rozdvojených" her. Jak můžete vidět na obrázku, hry s dvojitými trofejemi mají v záhlaví přehled obou sad. Někdy se shodují, někdy můžou být zcela odlišné. Dále došlo k úpravě ve spodním menu, kde trofeje získaly svou samostatnou položku a teprve pod ní se nachází vlastní rozdělení na obecný přehled, vaše dosažené trofeje nebo trofeje prohlížené osoby. U Spider-Mana opět moc hezky vidíte, že má dvoje trofeje a oboje se samozřejmě načítají zvlášť.

Detail hry Spider Man: Miles Morales

Další novinkou je, že na přehledu vašich posledných hraných her vidíte také PS5 tituly, případně rozdělení na PS5 i PS4. Občas se navíc stane, že nějaká hra není v naší databázi, ale nově ji tam uvidíte také.

Samozřejmě se může v přechodném období stát, že něco nebude načteno zcela přesně nebo ještě dojde k párování některých her. Pracujeme ale na úpravách prakticky neustále a brzy bychom rádi přinesli i další možnosti, které přinesla PS5, jako je například sledování odehraného času u her. Občas jsou to opravu zajímavá čísla, ke kterým se na PS4 nemáte jak dostat. Očekávejte tedy porovnání, žebříčky a spoustu dalšího. Naše komunita už je poměrně rozsáhlá a tak se můžeme těšit na velmi zajímavá data.

Na závěr bychom vám rádi představili zahraniční server Exophase, který sleduje jak PlayStation trofeje, tak achievementy z Xboxu, Steamu a dalších platforem. Provozovatel nám hodně pomohl se správným nastavením a pokud rádi sledujete žebříčky, určitě tam zavítejte.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.