Návod pro propojení PSGamer účtu s PSN | Redakce

Návod pro propojení PSGamer účtu s PSN

  • 1. 5. 2020
  • Redakce

Připravili jsme pro vás jednoduchý návod, kterak nastavit váš PSN účet pro propojení s vaším profilem na PSGamer.

Abyste mohli propojit váš PSN účet s naším účetem na webu, je třeba provést ověření. Tím samozřejmě chceme zabránit tomu, aby si každý mohl propojit jaký účet chce a vydávat se klidně za někoho jiného. Ověření stačí provést jednou na začátku a všechny ostatní aktualizace už budou provedeny automaticky.

Propojení je naštěstí snadné a stačí si otevřít nastavení vašeho profilu skrze store.playstation.com.

Zdroj: oficiální web distributora

V rámci nastavení je třeba otevřít položku menu "PSN Profile", jak ukazuje obrázek, a následně stisknut tlačítko "Edit" u kolonky Languages (jazyky). Bohužel ověření přes položku About me jsme museli dočasně zrušit, protože přestalo fungovat načítání této hodnoty.

Zdroj: oficiální web distributora

Otevře se vám malý formulář, který obsahuje jazyky, jaké používáte. Ten první máte zřejmě nastaven podle své preference, nás ale bude zajímat ten druhý, kde nastavte hodnotu, kterou vám ukazuje váš profil. Jazyk je pro každého zvolen náhodně, takže nastavte přesně ten, co vám ukazuje profil.

Následuje ještě ověření, zda nemáte účet uzamčen proti čtení z venku. Přejděte tedy do položky "PSN Privacy Settings" a v druhém menu zvolte položku "Gaming, Media". Zde je třeba nastavit u položky "Games" přístup pro "Anyone", tzn pro všechny. Díky tomu budeme moci načíst přehled vašich her, zobrazit je ve vašem profilu a následně s nimi dále pracovat. Nedozvíme se žádné další informace vyjma toto, že hru vlastníte a pořadí, v jakém jste je hráli.

Pokud chcete být připraveni i do budoucna, povolte stejnou hodnotu také u "Trophies", protože ty bychom rádi zahrnuli hned v další fázi a nabídli našim čtenářům možnost porovnávat si statistiky, zobrazovat žebříčky a další funkce.

Zdroj: oficiální web distributora

Nyní spusťte validaci skrze profil na PSGamer a pokud se vše povedlo správně, hned uvidíte výsledek a váš účet bude ověřen. V tuto chvíli můžete v profilu vašeho PSN účtu změnit položku "Languages" na jakou chcete, například na vaši původní. Ověřování je tímto dokončeno.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.