Někteří hráči mají problém s driftem ovladače DualSense | Novinky

Někteří hráči mají problém s driftem ovladače DualSense

  • 10. 2. 2021, 14:50
  • Jaroslav Pazdera

Fenomén v poslední době spojený především s konzolí Nintendo Switch se objevuje i u některých PS5 ovladačů.

Ovladač DualSense je hodně vychytaný kus hardwaru. Nejen, že vypadá vzhledově skvěle, ale obsahuje pokročilé technologie jako adaptivní triggery, haptickou odezvu a spoustu "hejblátek" a "světýlek". Samozřejmě platí, že čím je elektronika složitější, tím je i náchylnější na problémy. DualSensu se naštěstí nějaká velká vlna problémů vyhýbá, nicméně tu a a tam se po světě objeví hráč, kterému ovladač začne "driftovat". Tento termín označuje situaci, kdy nepohybujete analogovým kloboučkem a na obrazovce se přesto něco děje - točí se kamera, pohybuje se zbraň nebo něco jiného.

PS5 DualSense Stick Drift

V obrovském rozsahu se tento problém vyskytuje na Nintendu Switch, kde jsou plná fóra podobných problémů. Jediný rozdíl je v tom, že Nintendo moc nechce reklamovat vadné kusy, tak Sony s tím nemá problém a všechny problémy opravuje, nebo rovnou vyměňuje. Jediný problém, který můžete v této situaci nastat je, že budete muset na vlastní náklady odeslat ovladač do servisu Sony. Někde ale i to jde na vrub výrobce. Každopádně pokud máte jakýkoliv problém, neváhejte a nechte si ovladač vyměnit, přeci jen ho nekupujete na pár dní a ovladače jsou naštěstí poměrně skladem.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.