Jak se povedlo Sony dát na PS5 ovladač 40 000 malých PlayStation znaků? | Novinky

Jak se povedlo Sony dát na PS5 ovladač 40 000 malých PlayStation znaků?

  • 8. 2. 2021, 17:54
  • Jan Válek

Aneb jak Sony dokázalo protlačit easter egg i na herní ovladač?

Pokud jste už měli v ruce ovladač DualSense patřící k PlayStation 5, tak jste si určitě všimnuli jeho příjemně hrubého povrchu ze zadní strany. Není žádným tajemstvím a už po odhalení nového ovladače se zjistilo, že Sony připravilo zajímavý hardwarový easter egg. Celý tento vroubkovaný povrch totiž tvoří malinké znaky PlayStation, tedy kolečko, křížek, čtvereček a trojúhelník, kterých je na textuře každého tohoto ovladače neuvěřitelných 40 000.

Zdroj: oficiální web distributora

Server The Verge nyní přišel s rozkrytím celého příběhu, který stojí na pozadí skvělého nápadu a maličkosti, jíž si většina lidí nevšimne, ale fanoušky o to víc potěší. Ostatně i pokud máte již ovladač doma, tak se na něj detailněji a pořádně na světle podívejte, protože si tím i dobře vyzkoušíte, jestli vidíte dobře na blízko a jste schopni tyto znaky rozeznat, či nikoli. Jsou opravdu miniaturní.

Udělat podobný plastový výtvor není nic snadného a hlavní umělecký ředitel Sony, Yujin Morisawa, si myšlenku nejdříve ručně kreslil, poté vše digitalizoval, aby vyrobili první skutečný prototyp s touto texturou. Hledali především vhodnou velikost malých symbolů PlayStation, aby bylo ve výsledku zajištěno, že to bude dobře vypadat a zároveň jich tam bude tak akorát k pohodlnému držení a zajištění protiskluzového efektu v rukách. A myslet se muselo i na to, jak se vše bude chovat během delšího hraní. Výsledkem je právě neuvěřitelných 40 000 malých symbolů, které jsou součástí přímo těla DualSense ovladače.

Zdroj: oficiální web distributora

Při výrobním procesu tato textura vznikne během vstřikování roztaveného ABS plastu do formy a zároveň vše optimalizovali tak, aby i malinké symboly zůstaly zachované po vyndání z této formy.

Kompletní článek určitě pro znalé angličtiny doporučujeme, včetně moc hezké galerie. Najdete ho na serveru The Verge přímo zde.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.