Nejhorší PlayStation hry podle serveru Metacritics | Novinky

Nejhorší PlayStation hry podle serveru Metacritics

  • 25. 12. 2020, 14:08
  • Jaroslav Pazdera

Na závěr roku se vydávají různé žebříčky a některé z nich nejsou zrovna lichotivé.

Server Metacritics funguje jako agregátor recenzí ze všech možných kulturních sfér, samozřejmě i her. Navíc je to přesně rok, kdy převzal hodnocení končícího serveru gamerankings a momentálně je prakticky tím největším zdrojem hodnocení. Jako každý rok i letos vyhlašuje řadu žebříčků a jeden z nich se jmenuje "Top 10 nejhorších video her roku 2020". Na žebříček jsme se podívali a vybrali z něj ty, co se týkají PlayStation. Samozřejmě by se určitě našly také daleko větší obskurnosti, ale server bere v potaz jen ty hry, kde je minimálně sedm recenzí od sledovaných portálů a tak se jedná o širší shodu více redaktorů. Navíc pokud by se hra objevila na více místech za různé platformy, je brána jen ta nejhorší. I tak se dostalo na tři PS4 tituly.

Dawn of Fear (PS4) - 33 %

Hororovka Dawn of Fear se snažila navázat na úspěch klasický devadesátkových Resident Evil her, ale tragický design úrovní, nehezký vzhled a mraky technických problémů hru odsoudili k velmi nízkému hodnocení napříč recenzemi.

Dawn of Fear
Název hry

Dawn of Fear

Datum vydání PS4

3. 2. 2020

Aktuální cena na PS Store

399 Kč

Vývojář

Brok3nsite

Žánry

Akce, Dobrodružná

Tamarin (PS4) - 40 %

Na obrázkách ze hry jsme zpravidla mohli vidět roztomilou opičku Tamarin, kterak se prodírá pohádkovým světem. Skutečnost ale byla o trochu méně roztomilá. Opička pomocí těžkých zbraní poměrně krutě masakruje nepřátele, hra je hodně těžká protože nenabízí vůbec žádné návody kam postupovat a co dělat a tím pádem pro děti absolutně není vhodná. Dospělé navíc odradí hodně nepříjemný level design a celkově podivně navržená hra, která neví, kam by vlastně měla patřit. Ostatně ani z naší recenze si neodnesla žádné zásadní hodnocení.

Tamarin
Název hry

Tamarin

Datum vydání PS4

10. 9. 2020

Aktuální cena na PS Store

213 Kč

Vývojář

Chameleon Games

Žánry

Skákačka

Street Power Soccer (PS4) - 41 %

U nás se hra nazývá Street Power Fotball, nicméně jedná se o stejnou hru z tvůrčí dílny českých vývojářů. Tím více bychom hře přáli úspěch, ale bohužel koncept hry je poměrně nepovedený, grafické ztvárnění je minimálně zvláštní, ale hlavní problém je cena, protože hra se prodávala prakticky za cenu FIFY, na kterou absolutně nemůže hledět.

Street Power Football
Název hry

Street Power Football

Datum vydání PS4

25. 8. 2020

Aktuální cena na PS Store

699 Kč

Vývojář

Gamajun Games

Žánry

Akce, Sportovní

Podobný žebříke budeme do konce roku vydávat také, ale zaměřujeme se na opačnou stranu hodnotícího spektra, tedy na ty nejlepší hry. Najdete je přímo v pro to určeném speciálu "Nejlepší hry roku".

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.