Na PS4 a PS5 si budeme moci zahrát hry z PS2, PS i PSP. Na PS3 bohužel zatím zapomeňte. | Novinky

Na PS4 a PS5 si budeme moci zahrát hry z PS2, PS i PSP. Na PS3 bohužel zatím zapomeňte.

  • 29. 3. 2022, 18:30
  • Jaroslav Pazdera

Budou součástí nejvyššího předplatného přepracované služby PS Plus.

Sony konečně oznámila přepracování služby PS Plus do tří nových režimů předplatného, jak jsme rozebrali v předchozím článku. Nyní se ale pojďme podívat na to asi nejzajímavější, které patří do nejvyšší kategorie PS Plus Premium za 120 eur ročně (tedy cca 3000 Kč při roční platbě). Mimo možnosti streamovat si hry a dalších bonusů, je tu také velmi zajímavá nabídka zahrát si hry z předchozích generací konzolí jako jsou PlayStation 3, PlayStation 2, klasická PlayStation a také hry z PSP. Bohužel akorát PSVita není mezi podporovanými zařízeními, ale třeba jednou také bude.

Her v nabídce má být až 340, ale zatím nepadlo ani slovo o tom, jaké hry to budou, jestli budou nějak vylepšeny pro hraní a ovládání na moderních konzolích (v tom množství her spíše pochybujeme), zda budou podporovat trofeje (opět spíše pochybujeme) a zkrátka, jaký to bude zážitek si tyto staré klenoty vyzkoušet. Jediné, co zatím v tomto směru "uniklo", je vyjádření šéfa PlayStation Jima Ryana v rozhovoru pro Famitsu, kde tvrdil, že tyto staré hry na PS4 a PS5 vypadají skvěle.

Pro nás se ale skýtá ještě jeden drobný problém a to ten, že PS3 hry mají být hratelné skrze cloudové hraní, tedy něco jako PS Now. Bohužel tahle služba u nás nikdy neběžela a dá se čekat, že její integrace do PS Plus bude nějakou dobu trvat. Znamená to tedy, že se k PS3 hrám zatím nedostaneme? Zřejmě ano, protože to tak popisuje i oficiální PS blog, který mluví o levnější variantě PS Plus Deluxe, která nabídne hry z PS2, PlayStation a PSP, které se dají stahovat do konzole. PlayStation 3 hry tedy u nás k dispozici zatím nebudou.

Do spuštění služby zbývá ještě dost času, protože by měla být k dispozici v červnu a tak se snad v mezidobí dozvíme ještě nějaké podrobnosti.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.