EA raději vypla možnost darovat karty na účet v rámci FIFA21 | Novinky

EA raději vypla možnost darovat karty na účet v rámci FIFA21

  • 14. 3. 2021, 17:50
  • Jaroslav Pazdera

Momentálně tedy není možné karty z Ultimate Team vložit přímo na účet hráče a celá věc se šetří.

Nedávno jsme informovali o spekulacích, které můžou spustit obrovský skandál kolem velmi oblíbeného modu do FIFA 21 - Ultimate Team. Jde o to, že v rámci tohoto modu si sestavujete svůj tým z kartiček, které si koupíte nebo je náhodně dostanete z balíčků, které se dají kupovat za reálné peníze. Několik hráčů ale pod hashtagem #EAGate sdílelo svoje zkušenosti s nabídkou možného zakoupení velmi unikátních karet za stovky EUR a to všechno mimo oficiální hru. To by znamenalo, že musí jít o někoho přímo z firmy nebo někoho, kdo získal nějak nelegálně přístup. Karty, které si hráči zakoupili, jsou totiž bez označení předchozího majitele a to znamená, že byly vloženy přímo na účet kupujícího, bez prostředníka.

Zjistili jsme, že FIFA Ultimate Team předměty byly vloženy na konkrétní účty, které je nezískali nijak ze hry - tedy otevřením balíčku, zakoupením přes market ani splněním některé výzvy, nebo sledováním pořadu třeba na Twitchi. Zdá se, že jeden nebo více EA účtů, které byly buď kompromitovány nebo použity nesprávným způsobem někým z EA, přímo vložily předměty na dané účtu. - zástupce EA.

To je ovšem velký problém a EA to evidentně bere vážně, protože krom toho, že oznámili vyšetřování, tak nyní vypnuli možnost vložit kartu přímo na účet hráče. Tím nevypnuli obchodování mezi hráči, jen jednu jeho část. Chtějí tím zabránit tomu, aby se dalo pokračovat v nelegální činnosti, ale je otázka, zda tím nevarovali případné překupníky a ty nyní zmizí. Každopádně, pokud se ukáže, že to byla pravda, může to hodně hrou otřást a vůbec bychom se nedivili, kdyby přišly obrovské žaloby. Jak to přesně bylo se asi nikdy nedozvíme, na to bude EA citlivá, ale snad se jim podaří vše vyřešit, aby důvěryhodnost hry zůstala zachována.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.