EA vyšetřuje možný obří skandál s prodejem karet do Ultimate Team | Spekulace

EA vyšetřuje možný obří skandál s prodejem karet do Ultimate Team

  • 11. 3. 2021, 11:16
  • Petr Provazník

Zatím se zdá, že ultimátní karty prodává přímo někdo spojený s EA.

FIFA Ultimate Team je oblíbený herní mód, ve kterém si hráči skládají svá mužstva za pomocí karet, které přidávají různé hráče i možnosti do družstva. Karty se v základu náhodně objevují z lootboxů, které v rámci hry vyhrajete, nebo si je samozřejmě můžete koupit za reálné peníze. Je asi jasné, že narazit na nějakou ultimátní kartu je opravu výjimečná situace a tak je jasné, že se takové karty nesmírně cení. Nyní se ale ukazuje, že možná někdo přímo propojený s EA, tedy provozovatelem hry, nabízí ty nejlepší karty přímo za peníze bez nutnosti vylosovat si je. Jedná se o ikonické karty těch největších hvězd a dokonce jejich ikonických kariérních momentů (Prime Icon Moments) a to jsou karty nejlepší z nejlepších. Některé se navíc nedají ani přeprodávat.

Ze snímků obrazovek, které zaznamenali sami hráči, ale které se nedají ověřit se zdá, že ceny se pohybují klidně v tisících eur a jediné, co stačí pro získání karty je identifikace vašeho PSN účtu. Karta je vám následně zaslána na váš herní účet. Zajímavé na tom je, že karty nemají označení předchozího majitele, takže jsou skutečně nové, jako by pravě vypadly z lootboxu. Přitom pokud by je prodával jejich současný majitel, karta by měla označení toho, kdo ji vlastnil. Z toho se zdá, že se jedná o zcela nově založené karty, které je někdo nějak schopen získat bez nutnosti je losovat a je schopen je prodat jiným hráčům tak, aby vypadaly jako nové.

EA oznámila, že zahájila vyšetřování a že celou situaci bere velmi vážně. Pokud by se totiž ukázalo, že je to pravda, byl by to hodně velký problém. Od začátku se totiž bere jako jediná možnost, jak tyto karty získat, prostá náhoda a štěstí. Pokud by se obvinění potvrdila, tak by to rozhodilo celý herní ekosystém a způsobilo dalekosáhlé problémy, dost možná i právní. Celou situaci budeme sledovat a pokud se objeví nové informace, budeme vás informovat.

Jsme si vědomi spekulací, které momentálně probíhají komunitou a mají spojitost s FIFA 21 Ultimate Team. Spustili jsme detailní vyšetřování a pokud narazíme na nevhodné chování, učiníme rázná opatření - EA.
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.