Detaily o chystané PS5 verzi Metro Exodus | Novinky

Detaily o chystané PS5 verzi Metro Exodus

  • 15. 2. 2021, 17:25
  • Jan Válek

Další z již dříve vydaných her se dočká plnohodnotného next gen updatu.

Prakticky všechny PS4 hry spustíte také na PlayStation 5, byť skoro vždy je pro vás v tu chvíli výhodou pouze rychlejší načítání díky SSD disku. Jak už jsme vás informovali loni v listopadu, tvůrci Metro Exodus chystají samostatnou skutečně PS5 verzi hry. Nyní se o ní dozvídáme první konkrétní a jasné detaily.

PS5 verze této post-apokalyptické akce nabídne kompletní rozlišení 4K při 60 snímcích za vteřinu. Zároveň bylo nyní oficiálně potvrzeno, že update vyjde naprosto zdarma pro všechny majitele PS4 verze hry. Přidána má být také podpora haptické odezvy nového PS5 ovladače DualSense. Základní hru stejně jako obě dvě DLC si navíc užijete s technologiemi Ray Traced Global Illumination a Ray Traced Emissive Lighting, které vyvíjí samo studio 4A Games.

Kromě toho slibují vývojáři i výrazně snížené načítací časy, zdokonalené odlesky i řadu dalších dílčích vylepšení všech technických aspektů hry. Jediné, co jsme se zatím přesně nedozvěděli, je termín vydání – stále platí „někdy v průběhu letošního roku“.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.