Cyberpunk prodal rekordní počet digitálních kopií, dostal patch a stále má problémy | Novinky

Cyberpunk prodal rekordní počet digitálních kopií, dostal patch a stále má problémy

  • 23. 1. 2021, 20:17
  • Jaroslav Pazdera

CD Projekt sice pilně pracuje na opravě všeho druhu, přesto hra není tam, kde by měla být a stejné platí o celé firmě.

Přes veškeré kontroverze, které se točí kolem Cyberpunku2077 se nedá upřít jedno. Je to fenomenálně finančně úspěšná hra. Podle serveru SuperData, který mimo jiné sleduje vývoj herního trhu, se za prosinec prodalo 10,2 milionu digitálních kopií, což pomohlo vygenerovat rekordní měsíční obrat herního trhu - 12 miliard dolarů. Zajímavé je, že 80 % digitálních kopií spadá na PC a přitom poměr předobjednávek PC vs. konzole byl mnohem vyrovnanější. Samotný CD Projekt informoval těsně kolem Vánoc, že prodal přes 13 milionů kopií, včetně započtění vrácených her. Ostatně vracení peněz je také kauza posledních dní, protože CD Projekt vrací peníze i za fyzické kopie a hráči, kteří označili ve formuláři, že hry klidně pošlou do Polska, tak nemuseli učinit a nejen, že mají peníze na účtě, ale zůstala jim i hra. Máte s tím někdo osobně zkušenosti? Dejte vědět v komentáři.

Cyberpunk.net

My jsme se mezitím dočkali dalšího patche 1.1, který opravuje řadu chyb, měl by zlepšit stabilitu hry a vyřešit spoustu problematických situací. Nicméně podle informací na internetu se padání hry na PS5 moc nevylepšilo a u někoho se to naopak ještě zhoršilo. To je bohužel škoda, protože třeba pro nás to byl ten nejzásadnější problém. Na cestě by měl být už další patch, který snad opraví další várku, každopádně by bylo vhodné vyřešit ty nejpalčivější problémy a ne ty, na které skoro nikdo nezarazí. Ale asi to není tak snadné. My ostatně zatím hru necháváme ležet a vrátíme se až na DLC nebo na nativní PS5 verzi, kterou si dáme kompletně znovu. Ta vyjde ale zřejmě až někdy koncem roku, pokud vůbec.

CD Projekt nicméně stále není v dobré situaci, akcie se sice zotavují, ale na firmu se přihnalo několik žalob a firma je také pod palbou s ohledem na interní informace, které tvrdí, že vývojáři dopředu věděli, že vydání bude problém a že potřebují spoustu dalšího času, nicméně vedení na to nebralo ohled. Ať tak či tak, vývoj hry není jednoduchý proces a hlavně do něj ani moc nevidíme, nicméně škody, které to firmě způsobilo se budou opravovat dlouhou dobu.

Poslední novinkou kolem Cyberpunku za poslední dobu jsou původní návrhy vzhledu jedné z hlavních postav Johnny Silverhanda. Na návrzích je znát, že od začátku byla myšlenka jasná, ale bez celebrity v hlavní roli vypadala postava trochu jinak. Každopádně za nás je volba Keanu Reevese skutečnou trefou, protože jeho postava patří k tomu nejlepšímu, co ve hře je.

Autor: Lea Leonowicz
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.