Zítra dorazí velký update pro PS5 a konečně přináší podporu SSD disků | Novinky

Zítra dorazí velký update pro PS5 a konečně přináší podporu SSD disků

  • 14. 9. 2021, 18:37
  • Jaroslav Pazdera

Rozšířené úložiště, lepší rozhraní a spousta dalších vylepšení.

Sony dnes představila svůj druhý velký update pro aktuální generaci konzolí PlayStation. Ten dorazí celosvětově na PS5 už zítra a nabídne celou řadu více či méně zásadních novinek. Mezi ty nejzásadnější je konečně podpora přídavných SSD disků, která se objevuje téměř rok po začátku prodeje samotných konzolí. Disk musí být samozřejmě typu M.2, musí patřit mezi podporované a mimo jiné s ním musíte dodat také odpovídající chlazení, které se ale vejde do místa v konzoli. Sony na to má připravenou speciální stránku s návody a seznamy podporovaných disků.

Z dalších technických novinek je to podpora 3D audio také prostřednitvím reproduktorů televize nebo monitoru. Při zapnutí této funkce si konzole pomocí mikrofonu v ovladači "osahá" vaše okolí a podle toho nastaví zvuk tak, aby byl co nejvíce prostorový. Jak to bude v reálu fungovat uvidíme už brzy, ale předpokládáme, že kvalitě 3D sluchátek se to vyrovnat zdaleka nemůže.

Souběžně s updatem konzole se navíc objeví i nový firmware pro ovladač DualSense a některé změny budou na jeho aktualizaci přímo navázány.

Zdroj: oficiální web distributora

Pak tu máme spoustu novinek přímo v ovládání nebo softwaru samotné konzole. Konečně se dočká vylepšení knihovna her, která bude jasně zobrazovat o jakou verzi hry (platformu) jde. Konzole vám také umožní více si nastavit panel control center, nabídne více možností v game base a řadu dalšího. Lovci trofejí určitě ocení lepší zobrazování trofejí a možnost některé si připnout pro sledování a poté je ihned vidět přímo v menu hry. Hra také bude zachytávat vaše nejlepší výkony v různých výzvách, ale tady asi bude záležet na tvůrcích her.

Zdroj: oficiální web distributora

Změny se dotknout také mobilních aplikací a tou nejzajímavější je asi možnost hrát remote-play třeba na tabletu prostřednictvím mobilní sítě a ne jen wifi. Dnes, v době kdy už na spoustě míst funguje rychlé 5G přípojení, by to mohla být zajímavá alternativa, pokud například nejste doma a konzoli si nemůžete vzít sebou.

Systém bude celosvětově uvolněn zítra, ve středu 15. září a zmíněné novinky jsou údajně jen to hlavní, ale pod povrchem updatu by měla být ještě celá řada dalších.

PlayStation September System Software Updates - New PS5, PS4 and Mobile App Features
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.