Worms v reálném čase? Ano, a to na PS4 i PS5 | Novinky

Worms v reálném čase? Ano, a to na PS4 i PS5

  • Vydáno 1. 7. 2020, 20:32, Aktualizováno 1. 7. 2020, 21:10
  • Jaroslav Pazdera

Legendární tahová party hra se dočká své kompletně 3D předělávky a přesunu do soubojů v reálném čase.

Pro tvůrce legendárních Worms, Team 17, je letošní rok vpravdě zvláštní. Nejen, že je to třicáté výroční vzniku firmy, ale je to i čtvrtstoletí výroční od prvních Worms. A tak je zcela přelomový titul Worms Rumble tím nejlepším, jak oslavit.

První zásadní změnou bude přechod od kolových soubojů do reálného času, takže souboje budou rychlejší, akčnější a také nebezpečnější. Práce na realtimové verzi Wormsů začaly již před lety a vývojářský tým zkoušel, zda i touto zásadní změnou zůstane zachována zábavnost, původní nádech hry a hlavně pocit "pojďme si dát ještě jednu hru". To se všechno podařilo a tak je nyní titul představen veřejně.

Worms Rumble - Announcement Trailer | PS4

Kvůli změně rychlosti hry muselo zákonitě dojít i k dalším změnám. Tou hlavní je především pohyb, protože původní červíci se plazí poměrně pomalu a občas nějak vyskočí. To se změní a nyní se budou pohybovat daleko rychleji, budou umět pokročilé techniky jako skok o zeď, rolování nebo uskakování před přilétajícími projektily. Všechno bude limitováno energií, kterou nově červíci budou mít a která se bude vyčerpávat každým speciálním pohybem. Dobíjet se bude pouze při pomalém pohybu a tím vás vystaví nebezpečí. Bude to chtít tedy dobře plánovat.

Hlavním námětem hry bude samozřejmě multiplayer a to hned pro 32 hráčů najednou. Autoři šli ale ještě dále a tak se můžeme těšit na cross-platform souboje proti hráčům z PC a jiných konzolí. Všechny arény byly navrženy s ohledem na specifické bojovníky, kteří se po nich budou prohánět. Najdete tu tak spoustu míst, kudy se dá proplazit, ventilace, kanalizace a stěny, po kterých se dá lézt a přitom zůstane zachován klasický boční pohled na 3D model arény.

Pro začátek se můžeme těšit na tři herní mody - Deathmatch, Last Worm Standing a Last Squad Standing. Deathmatch je asi zcela jasný, Last Worm Standing je variance na Battle Royale, kde vyhrává poslední přeživší, včetně omezování herní plochy a to samé je i Squad verze.

A co by to bylo za online multiplayerovku, kdyby nebylo možné personalizovat si svého bojovníko-červa. Budete si moci měnit vzhled, oblečení, ale i doplňky, kompletně v duchu podobných her.

Worms Rumble se dočkáme někdy později v tomto roce.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.