Vydavatel Control se po kontroverzi s updatem na PS5 snaží vysvětlit důvody | Novinky

Vydavatel Control se po kontroverzi s updatem na PS5 snaží vysvětlit důvody

  • 20. 8. 2020, 14:16
  • Martin Nejedlý

Vlna nevole, která se po dřívějších oznámeních zvedla, donutila autory, aby k věci vydali stanovisko. A stále není moc potěšující.

V době, kdy se jednotlivá studia předhání v tom, aby oznámila jakým způsobem půjde jejich hru převést na konzole nové generace, působí Control trochu nepatřičně a fanoušci to vidí. Nedávno totiž informovali o tom, že sice bude dostupný zdarma upgrade na PS5 verzi hry, ale jen pro ty, co si koupí novou Ultimate edici. Nezáleží přitom na tom, zda hru máte od jejího vydání, máte všechny season passy a DLC, máte prostě smůlu a pokud budete chtít hrát na nové konzoli verzi upravenou přímo pro ní, budete si muset hru koupit podruhé.

To se samozřejmě spouště fanoušků nelíbilo a považovali to za zradu více, než kdyby hra zdarma převést nešla vůbec. Pokud existuje možnost převést Ultimate edici, proč to nejde i pro ostatní? Negativní reakce jsou tak velké, že tudio 505 Games muselo vydat prohlášení, kterým se to snaží uklidnit, ale asi se jim to moc nepovede.

Cesta pro upgrade je jediná možná, protože lze upgradovat pouze stejnou verzi hry. A protože pro novou generaci konzolí musíme na Control udělat nějaké další změny pro Ultimate edici, nemůžeme nabídnout upgrade pro všechny hráče Control. Chápeme, že to může naštvat množství hráčů, ale i tak budete moci hrát původní verzi na PS5

Vydavatel tím poukazuje na to, že původní verze bude na PS5 hratelná pomocí "zpětné kompatibility", ale nebude moci využít žádná vylepšení pro novou konzoli. Vysvětlení vydavatele je tak pochopitelné, ale ve srovnání s ostatními hrami, které nabízí upgrade na PS5 verzi hry zdarma, a ne jen zpětnou kompatibilitu, to nepůsobí úplně dobře. A víme, že PR a přízeň fanoušků je v dnešní době něco hodně zásadního.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.