V testovací verzi Discordu se už objevuje logo PlayStationu | Spekulace

V testovací verzi Discordu se už objevuje logo PlayStationu

  • 6. 1. 2022, 00:38
  • Jaroslav Pazdera

Vývoj je zřejmě na dobré cestě a možná to nebude dlouho trvat.

O partnerství Sony a Discordu se psalo už v minulém roce, kdy se herní gigant dokonce snažil Discord přímo koupit. Z toho sešlo, ale vzešlo z toho partnerství a slib, že v brzké části roku 2022 se doškáme integrace této chatovací a audio aplikace do konzole PlayStation. Ptáte se k čemu, když konzole má vlastní interní komunikaci? Kvůli cross-platform hrám. Máte kamaráda, který má Battlefield 2042 na PC a chcete si zahrát z vašeho PS5? Můžete, ale protože hra nemá vlastní komunikaci, musíte to řešit nějak jinak. Ve chvíli, kdy bude v konzoli integrován Discord, bude tento problém minulostí, protože se zkrátka propojíte jako když hrajete třeba na PC a už nebudete řešit, kdo kde hraje.

O tom, že se něco děje svědčí svědectví některých pozorných hráčů, kteří si všimli, že v testovací verzi Discordu už se objevuje logo PlayStationu mezi mnoha jinýmu a je to signál toho, že se bude moci do aplikace přihlásit se svým PS účtem. Poté se někdo pohrabal v souborech zmíněné testovací verze a zjistil, že bude možné zobrazovat přátelům na Discordu, jaké hry hrajete, ale aplikace by toho měla nabídnout mnohem více. Zatím není nic funkční, ale je to známka toho, že se něco děje a brzy bychom se mohli dočkat novinek.

Reddit: jankesjt
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.