V přípravě je remake klasiky Max Payne 1 a 2 pro PS5 | Novinky

V přípravě je remake klasiky Max Payne 1 a 2 pro PS5

  • 7. 4. 2022, 08:00
  • Jaroslav Pazdera

Letité pecky, které proslavil bullet-time dorazí na PlayStation 5.

Tak tohle je velká pecka! Remedy oznámili v materiálech pro investory, že pracují na remake klasické střílečky Max Payne z roku 2001 a pokračování z roku 2003. PlayStation 5 verze prvních dvou dílů bychom se měli dočkat někdy v budoucnu, protože zatím se řeší základní koncept, ale i to je velmi dobré znamení. Pro vývoj bude použit interní grafický engine Northlight a samozřejmostí je spolupráce s Rockstarem. Máme se spolehnout, že se bude jednat o prvotřídní remaky, čemuž údajně odpovídá i rozpočet, který je pro vývoj vyhrazen. Obě hry navíc vyjdou v jedné kolekci.

Max Payne je v podstatě noir detektivní příběh o zrazeném policistovi, kterého provází nejen problémy s okolím, ale také z jeho vlastní myslí. Ostatně pokud si vzpomenete na temný level, kde jsou jen stopy krve a brečící dítě, asi víte, o čem mluvím. V cestě za pomstou a řešením osobních problémů si užijeme doslova hongkongské přestřelky, bullet time a také hodně efektní ničení prostředí. Pokud si to navíc představíme v next-gen grafice, bude to paráda. A datum vydání? Pokud budeme optimisti, tak příští rok, spíše ale až 2024.

PS: Max Payne už vyšel pro PlayStation 4, tak pokud se chcete navnadit, máte možnost.

Max Payne
Název hry

Max Payne

Datum vydání PS4

22. 4. 2016

Aktuální cena na PS Store

215 Kč

Žánry

Akce, Dobrodružná

Max Payne - Dream Sequence 01
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.