Update PS4 na firmware 8.0 se Sony moc nezadařil | Novinky

Update PS4 na firmware 8.0 se Sony moc nezadařil

  • 15. 10. 2020, 00:11
  • Jaroslav Pazdera

Nejen, že se v novém updatu objevil poměrně zásadní problém, ale ani hlavní změna nebyla moc domyšlena.

Před pár hodinami jsme vás informovali, že vychází nový update pro konzoli PS4, pravděpodobně poslední velký před příchodem PS5. Jeho hlavním záměrem bylo upravit správu skupin a vytváření part pro hraní. To se ale moc nezadařilo, protože hráči si především na redditu a dalších diskuzních místech stěžují, že vše je mnohem více komplikované, než bylo doposud. Zatímco dříve, pokud jste chtěli udělat velkou herní skupinu, stačilo si projít seznam přátel a skrze menu u každého poslat pozvánku, nyní to musíte provádět přes předvytvořené skupiny pro zasílání zpráv. Pokud tedy chcete udělat novou partu přátel, kterou jste ještě nepoužili, musíte prvně vytvořit skupinu, přiřadit všechny hráče a teprve pak je můžete pozvat do hry. Zkrátka je tam celá řada kroků navíc, které tam dřív nebyly a které komplikují správu hráčů především těm, kteří často hrají s hodně různými lidmi. Různě po diskuzích už se objevují výzvy, aby Sony tuto úpravu zrušila a vrátila se k předchozímu modelu.

Další kontroverzní věc, která se objevila společně s updatem tak trochu nenápadně, je nová informace při zakládání party, která vás varuje, že vaše hlasová komunikace může být nahrávána, kýmkoliv nahlášena a prověřována ze strany Sony ohledně "špatné mluvy". Ono to v podstatě není nic nového, protože kdokoliv si kdykoliv mohl dělat záznam, ale tohle je trochu více oficiální.

Zdroj: oficiální web distributora

Zatímco první bod je problém, který je způsoben zřejmě nějakým nápadem, druhý bod je zkrátka běžná současnost, tak ten poslední je technický problém, co se objevuje spoustě hráčů a je to zkrátka chyba. Ta spočívá v tom, že se vůbec nenačítá přehled přátel a pokus o jeho zobrazení končí chybou. V Sony mají asi plné ruce práce, protože nespokojení hráči jim spílají do nejhorších nadávek. Uvidíme, jak se s tím poperou a jak brzy se objeví další verze, pravděpodobně 8.01.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.