Truckový simulátor On the Road míří na PS4 | Novinky

Truckový simulátor On the Road míří na PS4

  • 15. 1. 2021, 21:30
  • Jan Válek

Za volant těžkých náklaďáků budeme moci usednout v únoru.

Simulátory všech možných (především přepravních) činností už jsou k mání i na PlayStation delší dobu, přestože dříve šlo o doménu počítačových her. Můžete se tak prohánět v lokomotivách, stejně jako si vyzkoušet jízdu autobusem – to hned ve dvou titulech, ten horší z nich jsme pro vás nedávno recenzovali.

On The Road - Truck Simulator (PlayStation / Xbox) | Official Trailer | Aerosoft

Speciální kategorie nákladní silniční přepravy patří v herním světě především pražskému studiu SCS Software, ale bohužel jejich Euro a American Truck Simulator na PlayStation nikdy nevyšly. Jinak tomu však bude u hry On the Road od vývojářského studia Toxtronyx. Vydavatel Aerosoft (známý díky profesionálním doplňkům pro změnu k leteckým simulátorům) oznámil příchod PS4 verze této hry. Zatímco na PC se dostala už loni v listopadu, PS4 verze vyjde v polovině února – konkrétně 11. 2. 2021. Prodávat se bude digitálně na PS Store a potvrzena byla také krabicová verze, o jejíž vydání se postará společnost Comgad.

Zaběhnuté sérii Euro Truck Simulator vzniká hodně zajímavě vypadající konkurence. Prohánět se budeme po široké síti dálnic i běžných venkovských silnic čítající délku 6500km. Hra vzniká a zaměřuje se především na Německo, kde bude 15 měst, mezi nimiž budeme doručovat všechny možné druhy nákladů. Tvůrci potvrdili oficiálně licencované tahače značek Scania a MAN a kromě samotné jízdy jsme i manažerem vlastní přepravní společnosti, kterou spravujeme. V mnoha ohledech na nás On the Road působí propracovanějším dojmem než zmiňovaný konkurent a takto druhá herní značka určitě dopomůže k lepšímu výkonu SCS Software. Plus by nám konečně mohli i oni hru nabídnout také na PlayStation.

Zdroj: Aerosoft

On the Road Truck Simulator si budete moci zahrát na obou generacích konzolí, přestože půjde jen o PS4 verzi. Zatím není jasné, jestli v budoucnu dorazí i plnohodnotná next gen varianta. Cena krabicové verze je 799 Kč a předobjednat si ji můžete třeba na Alze. Další budoucnost On the Road se bude odvíjet teprve od úspěchu nové herní značky, ale věříme, že všechny fanoušky trucků čeká slibná budoucnost.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.