Trailer a oznámení slibného fantasy RPG Disciples: Liberation | Novinky

Trailer a oznámení slibného fantasy RPG Disciples: Liberation

  • 11. 2. 2021, 15:00
  • Jan Válek

Ke konci letošního roku dojde k obrození série Disciples, přinášíme první detaily.

Vydavatel Kalypso Media společně s tvůrci z Frima Studio dnes oznámil nové slibně vypadající RPG se strategickými prvky. Disciples: Liberation se má stát novým začátkem této série a hráči zde budou prozkoumávat nesmírně detailní fantasy svět plný temnoty. Souboje v tahovém podání představují strategické prvky hry a po obsahové stránce tvůrci slibují stovky jedinečných úkolů a budování vztahů s různými frakcemi tohoto světa. Před dalšími detailnějšími informacemi si můžete pustit také debutový trailer:

Herní svět se bude dělit na čtyři různé části a prostředí – od svůdných lesů přes ohnivé vulkanické pláně až po ledovou tundru. Mimochodem když jsme v minulém odstavci mluvili o bohaté obsahové stránce, tak kampaň má trvat více než 80 hodin a přichystáno bude 5 odlišných konců hry. Nečekejte však online hraní, kampaň bude v Disciples: Liberation koncipovaná pouze coby singleplayerová. Pro dva hráče zde má být připravený speciální skirmish online mód s různými výzvami.

Na první pohled klasické RPG bude v mnoha ohledech prošpikované ryze strategickými prvky. Ať už jde o samotné souboje, ale třeba i budování vlastní základny a najímání jednotek do své armády. Alespoň na papíře zní lákavě informace zveřejněná s oznámením Disciples: Liberation – totiž vaše rozhodnutí mají přímo ovlivňovat to, jakým se stanete vůdcem a jakým směrem se bude celé putování ubírat.

V relativně brzké době má vyjít uzavřená alpha verze, ovšem jen pro PC a velmi limitovaný počet účastníků. Finální plná verze hry má vyjít v posledním kvartálu letošního roku – dominovat by měla PS5 verze, avšak hra stále také dorazí i na PS4.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.