Tipy, jak přežít a uspět ve Snowrunneru | Příručky

Tipy, jak přežít a uspět ve Snowrunneru

  • 28. 4. 2020

Právě dnes vychází open-world bahnitá jízda jménem Snowrunner. Kromě recenze jsme pro vás připravili i tipy na to, jak přežít a uspět během doručování zásilek v tomto nehostinném terénu.

1. Prozkoumávejte nová území

Jakmile se dostanete do nového regionu nebo státu, jako první byste si měli vše obhlédnout, zjistit umístění základních a důležitých budov. K objevení mapy slouží Vyhlídkové věže, ke kterým stačí dojet a poodkryje se vám nejbližší okolí. Současně s tím také vedlejší úkoly, skrytá vylepšení či opuštěné automobily, které můžete převzít.

Jakmile splníte úvodní úkoly a otevře se vám rozsáhlý svět Snowrunneru, tak na vás čeká mnoho různých výzev, úkolů a rozhodně se vyplatí vše nejprve dobře a správně promyslet. Kromě toho postupovat systematicky a hezky postupně od úkolu k úkolu. K úspěchu totiž vede nejen zvládnutí jízdních dovedností, ale také trpělivost.

Zdroj: Focus Home Interactive

2. Nakupujte v garáži vylepšení

Odměny v podobě herní měny lze utratit v garáži, kde kupujete nová vozidla, ale také vylepšení pro ně. Právě lepší motor, delší naviják či kvalitnější pneumatiky jsou v terénu sakramentsky znát. Takže byste se vždy měli snažit udržovat auta maximálně technicky vybavená.

Zdroj: Focus Home Interactive

3. Plánujte cestu s ohledem na spotřebu nafty

Zatímco v úplně první fázi nemusíte tankování skoro řešit (vše je blízko a pumpa na každém kopci), jakmile postoupíte do dalších oblastí, stává se spotřeba noční můrou. A není nic horšího než dojet na druhý konec mapy a těsně před cílem skončit s prázdnou nádrží. Řešením je doplnit truck o cisternu nebo přívěs s cisternou, ovšem mnohdy vás to v terénu zpomalí a zhorší manipulaci. Takže i zde jde především o rozmyšlení a strategické naplánování.

Zdroj: Focus Home Interactive

4. Nezapomeňte na 4x4 a uzamčení diferenciálu

Náhon na všechny 4 kola je v každém nehostinném terénu k nezaplacení. Na druhou stranu pokud zrovna v terénu nejedete, tak je lepší ho vypnout, protože auta mají v tomto režimu vyšší spotřebu. Většina aut má v základu diferenciál odemknutý, díky čemuž se každé kolo může otáčet různou rychlostí hlavně při rychlé jízdě a zatáčení. Ovšem uzávěrka diferenciálu zajistí, že dvě kola sdílející stejnou nápravu se točí stejnou rychlostí. Obecně obě tyto funkce je potřeba vyzkoušet v praxi, osahat si je a ve správnou chvíli používat.

Zdroj: Focus Home Interactive

5. Nebojte se prodávat

Potřebujete peníze na nově odemknuté auto a nemáte jich dostatek? Kromě plnění misí doporučujeme nevyužívaná auta v garáži prodat a koupit raději výkonnější stoj. Vcelku efektivní se nám nakonec zdálo prodávat i volné přívěsy, v herním světě jich najdete volných plno, takže je stačí dovézt do nejbližší prodejny a proměnit za peníze. Ve finále máte mnohdy za přívěs více peněz než za splnění těžkého úkolu.

Zdroj: Focus Home Interactive

6. Není kam spěchat

Zapomeňte na zvyklosti za závodních her! Tady jste v terénu a platí přesný opak. Takže pomalá a plynulá jízda přináší nejvíc úspěchu. Z problematických situací se nejlépe dostanete v klidu, na nižší rychlostní převod a bez rychlého přidávání plynu či cukání.

Zdroj: Focus Home Interactive

7. Používejte přitahovací lano

Bez navijáku se určitě neobejdete. Při očekávaných problémech volte takovou trasu, kde vidíte možné body pro zachycení svého navijáku a přitažení se. Pokud skončíte úplně bezradní, tak je zde pořád možnost pomoci si druhým autem, pomocí jehož navijáku se vytáhnete z problémů. Jindy nemá ani situace jiné řešení. A když ani to nepomůže, musíte se restartovat zpět do garáže.

Zdroj: Focus Home Interactive

8. Vybírejte mise dle svých možností

Jakmile se vám otevře hra po úvodní misi, tak jste zahlceni množstvím různých úkolů a misí. Pečlivě si vybírejte, jaké splníte teď a které si necháte na později. Jste v otevřeném světě, a tak mnohé úkoly jednoduše hned ani splnit nemůžete, protože nemáte potřebné vybavení (především konkrétní typ auta nebo dostatečně výkonný stroj). Není tedy ostuda a naopak je žádoucí se k některým úkolům vrátit až poté co nasbíráte zkušenosti i získáte výbavu.

Zdroj: Focus Home Interactive

9. Postupujte rovnoměrně všemi oblastmi

Přestože začínáte v Michiganu, neznamená to, že byste měli nebo museli tady všechno splnit a až potom pokračovat dál. Ba naopak je žádoucí a nejlepší lokace střídat. Hra vás bude víc bavit díky rozdílnému prostředí a získáte zajímavá vylepšení, která vám usnadní život a další postup. Stačí svá auta vrátit do garáže a během okamžiku je máte k dispozici na Aljašce nebo v Rusku.

Zdroj: Focus Home Interactive
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.