Take-Two kupuje v obří transakci mobilní společnost Zynga | Novinky

Take-Two kupuje v obří transakci mobilní společnost Zynga

  • 11. 1. 2022, 19:48
  • Jaroslav Pazdera

Čeká nás GTA a další tituly Take-Two pro mobilní zařízení?

Vydavatelská společnost Take-Two, která vlastní mimo jiné třeba Rockstar, tvůrce Grand Theft Auto nebo 2K Games, završila v předchozích dnech rekordní obchod. Za 12,7 bilionu dolarů (tedy cca 270 miliard korun) společnost odkoupila herní mobilní gigant Zynga. Ten byl znám především v dřívějších dobách Facebooku a jejich hru FarmVille hrál snad úplně každý. V poslední době je o nich slyšet spíše méně a spíše v určitých kruzích, ale to neznamená, že nemají obří know-how a řadu zkušeností. Podle oficiální tiskové zprávy má tato akvizice vylepšit sílu společnosti především v mobilních vodách. Jaké hry budou moci vzniknout zatím můžeme jen fantazírovat, ale ta nejzjevnější je určitě mobilní verze GTA nebo dalších her od Take-Two. Pro nic za nic takovou obří částku určitě nevydali.

Nejedná se jen o zajímavou obchodní výměnu, ale také o největší částku, která kdy byla za herní společnost zaplacena. Připomeňme, že nedávné odkoupení Bethesdy Microsoftem bylo za "jen" 7,5 bilionu dolarů a nyní tu máme skoro dvojnásobnou částku.

Zdroj: oficiální web distributora
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.