Studio Techland opustil významný člen týmu | Novinky

Studio Techland opustil významný člen týmu

  • 7. 1. 2021, 19:23
  • Martin Nejedlý

Scénárista a umělecký ředitel Dying Light 2 po 22 letech odchází.

O Dying Light 2 jsme se toho v poslední době příliš nového nedozvěděli, kromě oznámeného zpoždění a přesunu (snad) na letošní rok. Nyní přichází pro všechny fanoušky nepříliš pozitivní zpráva, protože vývojářské studio Techland opustil jeho známý a dlouholetý člen, umělecký ředitel a scénárista v jednom, Pawel Selinger. Ten oznámení učinil na svém LinkedIn profilu. Byl přitom u tohoto jednoho zaměstnavatele už od roku 1999.

„Rád bych vyjádřil svou vděčnost společnosti, která mi umožnila rozvíjet se a najít naplnění během dosavadní poloviny mého života. Techlande, vždy pro tebe budu mít slabost, stejně tak pro všechny skvělé lidi, které jsem díky tobě potkal. Přeji vám, aby se Dying Light 2 a další projekty staly světovými hity,“ napsal Selinger v emotivním vyjádření na svém profilu zmíněné sociální sítě.

Pokud by k tomuto odchodu došlo po vydání hry, byl by to vcelku běžný stav. Nyní ale na celou hráčskou obec jeho rozhodnutí opustit Techland působí do velké míry znepokojivým dojmem. A když odejde z týmu takto důležitá osoba, určitě to neprospěje ani finální fázi vývoje.

Datum vydání Dying Light 2 stále neznáme, podobně pak další rozpracované projekty, o nichž mluvil Selinger ve svém vyjádření. Nicméně vzhledem k tomu, že dlouho nebyla o hře žádná nová informace či aktualizace, nelze očekávat nijak brzké vydání. Ostatně oficiálně nebyla ani potvrzena PS5 verze a hra je stále vedená jako pro PS4, i když nex-gen již od nynějška žádný nový AAA titul určitě nemůže minout.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.