Starfield ani Outer Worlds 2 na PlayStationu nečekejme | Novinky

Starfield ani Outer Worlds 2 na PlayStationu nečekejme

  • 14. 6. 2021, 09:31
  • Jaroslav Pazdera

Naděje pořád doutnala, ale po E3 definitivně zhasla.

Všichni jsme to tak nějak tušili, ale pořád jsme doufali, že se povede dohodnout. Poté, co Microsoft za obrovské peníze koupil Bethesdu a řadu dalších studií, to bylo s nadcházejícími tituly trochu na vážkách. Definitivně ale rozhodla uplynulá E3, kde byly tituly jako Starfield prezentovány. A jak se dalo čekat Starfield dorazí pouze na PC a Xbox Series X/S. Ostatně tomu nasvědčovalo už dřívější letošní prohlášení šéfa herní divize Microsoftu, který prohlásil, že tituly daných studií "dorazí tam, kde je Game Pass" a to PlayStation skutečně není. Podle zákulisních informací se Sony snažila dohodnotu aspoň časovou exkluzivitu, po které by hra dorazila i na PlayStationy, ale nedopadlo to dobře.

Stejný osud postihne i pokračování velmi úspěšného RPG Outer Worlds, které si celosvětově odnášelo velmi příznivé recenze a hodnocení. Jeho druhý díl je v přípravě, ale vzhledem k tomu, že i Obsidian je jedno ze studií, které nyní patří pod Microsoft, je vydání na konzole PlayStation nereálné.

O Game Passu se ostatně poslední dobou mluví čím dál více a Microsoft do něj sype jednu exkluzivní hru za druhou. Není tajemstvím, že pro Sony je to trochu problém a místo, kde na Xbox trochu ztrácí. Služba PS Now sice docela funguje, ale jen v omezeném okruhu zemí a počtem uživatelů zdaleka na Game Pass nedosahuje. V Sony tak mají nyní docela o čem přemýšlet, ale je zejmě jen otázkou času, než přijdou se svou podobnou službou.

Starfield
Název hry

Starfield

Vývojář

Bethesda Game Studios

The Outer Worlds
Název hry

The Outer Worlds

Datum vydání PS4

25. 10. 2019

Aktuální cena na PS Store

350 Kč

Vývojář

Obsidian Entertainment, Private Division

Žánry

RPG

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.