Spousta podrobností o Far Cry 6 | Preview

Spousta podrobností o Far Cry 6

  • 13. 7. 2020, 10:40
  • Jaroslav Pazdera

V rámci akce Ubisoft Forward jsme se dozvěděli řadu novinek o nedávno prozrazeném šestém dílu ze série Far Cry.

V rámci proběhlé akce Ubisoft Forward nám byla prezentována jedna z hlavních herních sérií tohoto francouzského studia. Vše bylo maličko zkaleno tím, že existence šestého dílu byla prozrazena pár dní dopředu trochu nešťastně přímo Sony, ale i tak nám v rámci akce mohla být prezentována řada detailů, které jsme nevěděli.

Zdroj: Ubisoft

I když zatím moc nevíme o herních mechanikách, zbraních ani schopnostech, rozpovídal se pro server gameinformer jeden z producentů Navid Khavari a upřesnil, v jakých kulisách se hra bude odehrávat a o co tentokrát půjde. Podíváme se tentokráte do velmi lákavého prostředí karibského ostrova Yara, kde po léta vládne tvrdou rukou diktátor a kde se stále více rozpoutává boj revolucionářů o svržení režimu. A právě doprostřed tohoto mlýnku se dostaneme my, respektive náš hlavní hrdina (nebo hrdinka) Dani Rojos. Volba pohlaví zůstane zcela na nás a celá hra bude namluvena a připravena jak pro ženskou, tak mužskou verzi.

Far Cry 6: World Premiere Trailer | Ubisoft Forward

Ostrov Yara by mohl být tropickým rájem, kdyby hlavní postavou, která řídí chod dějin, nebyl diktátor Antón Castillo. Toho si zahraje známý herec Giancarlo Esposito, známý především ze seriálu Breaking Bad. Ten se považuje za absolutního vládce, jehož posláním je vrátit ostrovu jeho bývalou slávu za každou cenu a neštítí se využít násilí a útlak obyvatel. To se samozřejmě všem nelíbí, a tak je tu opozice, která se snaží režim podrýt a shodit. Autoři tentokráte nechtěli, aby byla hlavní postava někdo z venku, ale aby to byla osoba, která se na ostrově narodila a která přímo žije v dané lokalitě. Hlavní hrdina do boje za svobodu nijak nezasahoval a neměl ani ambice něco měnit, ale události ho prostě semelou a stane se jednou z hlavních hybných sil, které otočí kolem dějin ostrova.

Zdroj: Ubisoft

Zůstaňme ještě chvíli u hlavního záporáka, diktátora Castilla. Ten by měl být údajně jedním z nejzajímavějších záporáků v celé sérii, a že je z čeho vybírat. Máme tu horského krále Pagana Mina, pomateného Vaase, nebo proroka Josepha Seeda z pátého dílu. Castillo by měl být zajímavý tím, že kromě jeho krutovlády je to také milující otec a má syna Diega, kterému je 13 let. Toho se snaží vést svou cestou a byť ho miluje, nebojí se mu předvést i sílu a moc. O klukovi toho zatím moc nevíme, ale údajně by jeho dějová linka měla být tím nejzásadnějším na celé hře a máme vzít v potaz, že syn nemusí jít vždy ve šlépějích svého otce … ale i může. To se právě uvidí. Zajímavé na tom určitě je, jak bude vše působit na mladého teenagera, který žije léta v bezpečí a luxusu pod dohledem svého otce, který je ale současně krutý a bezcharakterní.

Zajímavost

Hlavní antagonista hry je hrán hercem Giancarlem Espositou, kterého můžete znát ze seriálu Breaking Bad, Better Call Saul, zahrál si ve dvou dílech série Labyrint, mihnul se v Mandalorianovi a má na kontě desítky dalších rolí v seriálech a filmech. Jeho charakteristický vzhled do hry přesně sedí a těšíme se, co si na nás přichystá.

Tropický ostrov Yara, kde se hra bude odehrávat, by za jiných okolností byl nádherným karibským rájem, ale desítky let ekonomických sankcí ho zruinovaly do základů a moc tomu nepomáhá ani místní vláda. Inspiraci autoři hledali zcela jasně na Kubě a ostatně i sami přiznali, že tam vyslali menší tým, který se vyptával místních revolucionářů, historiků a sledoval, jaké šrámy historie zanechala. Společnost na ostrově je silně rozdělena a podpora revoluce roste. První bojůvky vznikají spíše v odlehlejších oblastech na farmách, v džunglích, ale postupně přerostou do větších měst až do toho úplně hlavního. Poprvé v sérii totiž ve hře budeme mít obří hlavní město. Tím je Esperanza. Díky jeho přítomnosti nám přibude další velký ekosystém, kde se budeme moci pohybovat. Město totiž znamená i budovy, v tomto případě i velké budovy, a tak bude hratelnost i více vertikální. Budete moci využívat střechy, výškové budovy a výhody, které přináší. Získáme tím další možnost přístupu, a i když nečekáme parkur ve stylu Dying Light, nějaký slabší odvar podobného by ve hře být mohl.

Dost specifický bude i arsenál zbraní a vozidel, které na ostrově najdeme. Poté, co jsme zmínili Kubu, si asi umíte představit, jaká vozidla ve hře najdeme díky tomu, že celý ostrov je léta odříznutý od jiné, bohaté, civilizace. To samé se bude týkat zbraní, kde údajně najdeme několik zcela unikátních kousků, které jsou vyrobeny z toho, co ostrov a jeho zastaralá technika, nabízí. Pokud by nám ani zbraně nestačily, vrátí se možnost najmout si nějakého parťáka řízeného umělou inteligencí. Tato funkce se tentokráte bude jmenovat „Amigos For Hire“ a zatím o ní moc nevíme, jen že se tam dočkáme například vysloužilého agenta KGB, nebo různých zvířecích pomocníků. Tým si navíc zamiloval pejska Choriza z pětky a tak se dočkáme i jeho přítomnosti.

Prozatím toho o hře více nevíme, ale v nadcházejících měsících se určitě budou další informace objevovat ve velkém a možná se více dozvíme zase na další akci Ubisoft Forward. Co ale víme je, že hra vyjde 14.2.2021 pro PlayStation 4 a 5 a pokud si koupíte hru pro „čtyřku“ automaticky dostanete upgrade i na „pětku“ zdarma.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.