Sony zdvojnásobuje produkci PS5, aby dostála předpokládané poptávce | Spekulace

Sony zdvojnásobuje produkci PS5, aby dostála předpokládané poptávce

  • 15. 7. 2020, 11:20
  • Jaroslav Pazdera

Podle serveru Bloomberg plánuje Sony do konce roku dosáhnout výroby 10 milionu kusů.

Podle původních informací z tohoto roku Sony plánovala vyrobit pro start prodeje o něco méně konzolí PS5 než tomu bylo v případě PS4. Cílem bylo vyrobit zhruba 5 - 6 milionů konzolí do března 2021. Tyto předpoklady ale vzaly podle serveru Bloomberg za své, z části také kvůli koronavirové situaci. Nové plány hovoří téměř o zdvojnásobení produkce tak, aby do konce roku továrny vyrobily 10 milionů konzolí PS5, z toho polovinu už do konce září letošního roku. Důvodem je velký zájem ze strany fanoušků a také předpoklad Sony, že kvůli koronaviru řada lidí bude více doma a budou chtít novou konzoli co nejdříve, zatímco za jiných podmínek by třeba nějakou dobu počkali. Současně jsou prý výrazně navyšovány kapacity výroby ovladače DualSence.

Bohužel vyrobené kusy ještě neznamenají prodané a Sony ostatně předpokládá, že v distribuci konzolí po světě budou větší, či menší logistické problémy, zvlášťě pokud se situace s koronavirem ještě nějakou dobu výrazně nezlepší. Je tedy dost možné, že při startu prodeje se na každého nedostane a tím pádem je lepší si v případě zájmu konzoli předobjednat. Ostatně předobjednávky by měly být spuštěny velmi brzy podle úniků z Amazonu a dalších prodejců.

Zda mají předpovědi pravdu se dozvíme už koncem roku, kdy PS5 přijde do prodeje.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.