Sony vydala nový firmware pro PlayStationy | Novinky

Sony vydala nový firmware pro PlayStationy

  • 9. 3. 2023, 19:38
  • Jaroslav Pazdera

Zásadní je především ten pro pětku, ale i čtyřka se dočkala úprav.

PlayStation 5

Společnost Sony vydala dlouho očekávanou verzi firmware 23.01-07.00.00 pro PlayStation 5, která obsahuje především implementaci Discordu. V balíčku o velikosti 1,1 GB je toho ale mnohem více. Vylepšení se dočkalo napojení na monitory s rozlišením 1440p, více údajů zjistíte v game hubu, který nově ukazuje informace o odehraném čase vašem i přátel a novinky obsahuje i knihovna her. Media Gallery navíc umí ručně odeslat obrázky do vaší mobilní PlayStation aplikace. Hlavním je ale samozřejmě implementace Discordu, který umožňuje po propojení s PSN účtem komunikovat s jinými hráči v Discord kanálech a sdílet informaci o tom, co hrajete.

Zdroj: oficiální web distributora

Update ale obsahuje i pár dalších, trochu skrytých vylepšení. Jedním z nich je "propojení" diskových a digitálních verzí, takže pokud máte třeba od kamaráda nainstalovánu digitální verzi a máte i diskovou, můžete diskovou hrát skrze tu nainstalovanou. Nebo třeba můj konkrétní případ, kdy jsem měl diskovou verzi Zaklínače 3, pak jsem si koupil digitální a díky tomuhle updatu bych mohl tu digitální dál používat tam, kde jsem skončil v diskové. Bude se jednat o jednu hru. Je to trochu komplikované na vysvětlení, ale vylepšuje to pohodlnost používání her. Druhá velmi potěšující funkce je update ovladačů DualSense skrze bezdrátové připojení. Nově tak není nutné ovladač připojovat kabelem, což je pohodlné. A poslední užitečná funkce je kompletní přenos dat do další konzole PlayStation 5 pro případ, že je třeba měníte, nebo si koupíte další.

PlayStation4

Zkrátka nezůstala ani starší konzole PlayStation 4, i když tam je rozsah změn daleko menší a odpovídá tomu, jak moc Sony do konzolí chce investovat. Jedná se o verzi 10.50 a je menší, má 488 MB. Nabídne možnost zkontrolovat skrze menu autorizované aplikace propojené s vaším PSN účtem, můžete vidět své přátele, kteří hrají hru na jiných platformách a konzole nově podporuje i speciální znaky standardu Unicode 15.0.

Discord voice chat on PlayStation 5 console
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.