Sony údajně bude požadovat u velkých her demoverzi na zkoušku | Spekulace

Sony údajně bude požadovat u velkých her demoverzi na zkoušku

  • 26. 4. 2022, 19:14
  • Jaroslav Pazdera

Dvě hodiny zkoušky plné hry pro Premium předplatitele?

Aktualizace 27. dubna: někteří vývojáři her se proti rozhodnutí Sony začínají trochu bouřit, protože celou věc s nimi údajně nikdo dopředu neprojednal a navíc poskytnutí demoverze na zkoušku bude stát další zdroje, které se jim nijak nevrátí. Jak sami poznamenávají, Sony si naúčtuje za Premium balíček PS Plus 100 dolarů, ale sami vývojáři z toho nebudou mít nic. Jak tohle dopadne je ve hvězdách, ale zdá se, že Sony má v poslední době trochu problémy s komunikací a jakoby se vše šilo horkou jehlou jako reakce na Microsoft a jeho skvělé finanční výsledky a úspěchy na herním poli.

Původní zpráva: Pamatujete si ještě dobu demoverzí? Tak ta se možná vrací. Podle zdrojů ze serveru Game Developer Sony údajně bude požadovat po tvůrcích her, aby ke svým hrám přidali dvouhodinové zkušební demo. Má to ale několik háčků. Týkat se to má jen her, které v PS Store stojí více než 34 dolarů (tedy větší herní produkce, kde to bude mít smysl) a demoverze by měly být dostupné jen pro předplatitele služby PS Plus Premium, což je nejvyšší forma předplatného. Na druhou stranu by to ale měly být dvě hodiny z regulérní plné hry a ne jen předpřipravená demoverze. Povinnost se nebude týkat již vydaných her a také her pro PSVR a všechny nové tituly budou mít tři měsíce na to, demoverzi poskytnout. Neznamená to tedy, že by demoverze měla být dostupná okamžitě s vydáním. Ta by následně měla v PS Store zůstat minimálně rok. Jestli na tuhle funkci skutečně dojde se zatím nechme překvapit, nicméně by to byl docela dobrý důvod, proč si Premium předplatné připravit.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.