Sony testuje další verzi firmwaru pro PlayStation 5 | Novinky

Sony testuje další verzi firmwaru pro PlayStation 5

  • 9. 2. 2022, 19:48
  • Jaroslav Pazdera

Nečekejme ale zásadní změny nebo novinky.

Sony připravuje betaverzi nového firmwaru pro PlayStation 5 a ten přináší celou řadu novinek (možná je spíš správné říct, že vrací zpět to, co bylo dříve odebráno). Hlavní změny se budou týkat skupin (party), které budou moci být otevřené i uzavřené pouze pro pozvané a komunity se v nich budou moci opět sdružovat. Ruku v ruce s tím půjde úprava game base, která nyní nabídne lepší možnost vyhledávání a třídění a také interface pro schválení nebo odmítnutí přátelství.

Zdroj: oficiální web distributora

Hodně šikovnou novinkou, především pro ty z nás, kteří mají mnoh her, je možnost zvolit si až pět napevno přichycených her, které nebudou mizet, pokud spustíte nějakou jinou. Víc se roztáhne i celkový prostor pro hry, kterých se tam nyní vejde až 14. Potěší také možnost filtrace podle žánru hry i když to asi nebude nejvyužívanější položka.

Zdroj: oficiální web distributora

V neposlední řadě se dočká vylepšení zobrazení trofejí a detailu trofeje. Je ale škoda, že moc her nepodporuje trofeje sledující progress. To jsme aktuálně pocítili například u Rainbow Six Extraction, kde je třeba zabít několik elitních protivníků, ale nikde není vidět, kolik už jich máme získáno. Přitom trofeje PlayStation 5 to podporují a třeba Sackboy: A Big Adventure to krásně využívá.

Zdroj: oficiální web distributora

Nás se zatím netýká jedna z posledních novinek a to hlasové ovládání. To je zatím omezeno na Ameriku a Anglii a bude možné konzoli dávat různé příkazy a povely podobně, jako to jde u některých televizí.

Firmware by se měla jako beta objevit zítra, ale kdy se dostane do ostrého provozu není jasné a ještě chvíli si počkáme. Stejně tak se může změnit obsah aktualizace a to jak odebráním něčeho, co se nyní prezentuje, tak přidáním něčeho, co tu vůbec není. Ostatně nějaké zásadnější novinky by byly na pořadu dne, protože se například čeká na poměrně oblíbené rozlišení 1440p, které třeba konkurenční Xbox podporuje a disponuje jím řada herních monitorů.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.