Sony představuje speciální ovladač Project Leonardo | Novinky

Sony představuje speciální ovladač Project Leonardo

  • 5. 1. 2023, 22:42
  • Jaroslav Pazdera

Každý není schopný ovládat DualSense a tenhle ovladač bude přesně pro něj.

Napadlo vás někdy, že ne každý, kdo by chtěl hrát hry na PlayStationu je schopen ovládat ovladač DualSense? Pokud ne, tak je štěstí, že Sony to napadlo a proto připravuje nově představený ovladač, který je zatím znám pod názvem Project Leonardo. Tento speciální a hodně upravitelný ovladač je navržený s řadou specialistů na přístupnost a potřeby znevýhodněných uživatelů a měl by jim pomoci užít si hry stejně, jako si je užíváte vy. Zlepšuje tak ovládání například v oblastech jako je dlouhé držení ovladače, větší tlačítka, větší mezery mezi nimi a také jiné umístění prstů.

Výhodou je, že ovladač je možné sestavit podle konkrétních potřeb toho kterého uživatele a mimo samotného sestavení samozřejmě nabídne také pokročilé možnosti konfigurace. Myslelo se dokonce na to, že někteří hráči třeba nejsou schopni ovládat všechny funkce hry a tak se může propojit více zařízení dohromady nebo třeba připojit ovladač DualSense a hrát tak společně s pomocníkem, třeba rodičem.

Co jsme zatím mohli vidět je vývojová fáze a kdy bude ovladač dostupný není jasné, ale je to skvělý nápad a je vidět, že Sony má opravu široký záběr a myslí na všechny. Představení si můžete prohlédnout v krátkém videu.

Introducing Project Leonardo for PlayStation 5: Perspectives from Accessibility Experts | PS5
Zdroj: oficiální web distributora
Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.