Sony představilo novou generaci PS VR | Novinky

Sony představilo novou generaci PS VR

  • 23. 2. 2021, 15:35
  • Martin Nejedlý

Jak bývá zvykem, tak úplně nečekaně se dozvídáme první info o virtuální realitě pro PS5.

Jestli Sony z hlediska komunikace umí něco dokonale, tak překvapit. A opět se potvrzuje, že nás dokázali překvapit i nyní nečekaným zveřejněním prvních detailů o nové generaci virtuální reality PSVR na oficiálním PS Blogu. Je to již více než 4 roky od uvedení prvního VRka pro systém PlayStation 4. Od té doby se na platformu dostalo mnoho zajímavých a také úspěšných her. Některé z nich pak byly vylepšeny pro ještě lepší zážitek na PS4 Pro, potažmo na PlayStation 5.

Právě nová generace konzolí zpětně podporuje PlayStation VR, ale prozatím se nemluvilo o plnohodnotné nové generaci virtuální reality. Až do dnešního dne, kdy Sony příspěvkem na oficiálním PS Blogu potvrdilo, že se chystá plnohodnotné PS5 VR s ještě lepším zážitkem díky většímu výkonu i interaktivitě.

Přestože konkrétních technických detailů moc prozrazeno nebylo, slibuje nám Sony lepší rozlišení a také větší zorné pole. S konzolí nové generace se pak celý systém propojí jediným kabelem, a tak bude i tato technická stránka snazší a jednodušší. Spolu s novým VRkem přijde i nový ovladač VR, který má zahrnovat některé klíčové funkce známé z ovladače DualSense. Patrně tak nabídne i on haptickou odezvu či adaptativní spouště.

Jedná se o první oficiální potvrzení a jedním slovem Sony dodává, že nová verze VR je stále ve vývoji a v letošním roce se určitě nezačne prodávat. Nicméně znamená to, že herní vývojáři již nějaké testovací sety dostávají a začnou souběžně pracovat i na softwarové části a integraci.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.