Sony plní regály PlayStationy 5 i pomocí letadel | Novinky

Sony plní regály PlayStationy 5 i pomocí letadel

  • 2. 11. 2021, 16:17
  • Jaroslav Pazdera

Sony se snaží zásobit vánoční trh konzolemi ze všech sil - aspoň tedy v Anglii ...

Pokud doufáte, že si koupíte k vánocům PlayStation 5, tak snad máte dávno udělanou předobjednávku, protože doba, kdy budou konzole volně dostupné v klasickém prodeji je zřejmě ještě daleko. Jsou ale země, kde se Sony snaží trh naplnit ze všech sil a jednou z nich je třeba Anglie, kde podle magazínu The Sun už přistála trojice letadel Boeing 747 napěchovaných PlayStationy 5 a další dvě jsou na cestě. Každé takové letadlo přivezlo skoro padesát plných palet konzolí. Pokud tedy máte to štěstí a bydlíte v Anglii, nebo jiné zaslíbené zemi, můžete doufat, že konzole na Vánoce budou.

Podle analytiků je takový způsob dopravy spíše neobvyklý a používá se v situacích, kdy je narušen nebo hodně zpomalen dopravní řetězec. Nevýhodou takové dopravy je samozřejmě vyšší cena a tím i nižší výdělek na jednom kusu, ale také to, že začátkem roku 2022 by mohl být nedostatek konzolí krátkodobě ještě větší.

Let Korean Air, který do Anglie doručil pěknou zásobu konzolí. Foto: The Sun

I přesto ale Sony těší skvělé prodeje o kterých jsme psali nedávno. 13,4 milionu prodaných konzolí k září letošního roku je úctyhodné číslo a jedná se o nejrychleji prodávanou PS konzoli v historii. Více v naší předchozí novince. Navíc prodeje mohly být ještě větší, pokud by nebylo světové pandemie a nedostatku klíčových komponent.

Přihlaste se
Komentovat, lajkovat příspěvky a další mohou pouze přihlášení uživatelé.
Pro běžné fungování našeho webu a analýzu Vaší návštěvnosti potřebujeme využívat několik externích služeb (především Google Analytics) a od Vás potřebujeme potvrdit, zda souhlasíte s jejich využitím. Váš případný souhlas můžete kdykoliv odvolat.